KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

'10 ay bendensin, 2 ay ise ne yaparsan yap dememeli'

Tüm İş Konfederasyon Bingöl İl Başkanı Mustafa İslamoğlu: 'Her sene 2 ay maaştan mahrum kalmak, tek geliri olan aileler için ne kadar güçtür anlamak lazım. Biraz empati yaparsak eğer, Devlet bakış açısına da uymayan bir durumla karşı karşıya kalırız. Bizim devletimiz, kendi kadrolu işçisine 10 ay bendensin, 2 ay ise ne yaparsan yap dememeli.'

`10 ay bendensin, 2 ay ise ne yaparsan yap dememeli`
06 AĞUSTOS 2021 CUMA 17:20
5
2079
1
AA aa

Tüm İş Konfederasyon Bingöl İl Başkanı Mustafa İslamoğlu, beraberindekilerle birlikte bir basın açıklaması düzenledi.

İşçilerin sorunlarını dile getiren İslamoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Bünyesinde 1 milyondan fazla insanı çalıştıran bir kurumun üvey evlatlarıyız. Yüzde doksanı öğretmenlerden oluşan ve yaz aylarında okula gitmedikleri halde bile maaşlarını alan ve sosyal güvenceleri korunan bir orduya sahip Milli Eğitim Bakanlığı. Aynı Bakanlıkta 2018 de kadroya geçen 30 bine yakın da işçi var. 1 milyonda 30.000. Düşünün. Yüzde 3'lük bir orana tekabül ediyor. Yüzde 97'lik çalışanı yaz aylarında bile maaşsız ve sosyal güvencesiz bırakmayan bakanlığımız sıra işçiye gelince bu duyarlılığını kaybediyor. Kamuya ait diğer birim çalışanı işçiler de, memurlar da bir senede 12 ay boyunca çalışıyor. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı 30.000 işçi arkadaşı 10 ay çalıştırmakta ısrar ediyor.  Bu durumun işçi arkadaşlarda nasıl bir kaygı ve stres oluşturduğunu anlatmaya gerek var mı?  Yaz aylarında işsiz kalacakları tarih yaklaştıkça bu işçi arkadaşlarımızda İş verimliliği de kalmaz, huzur da kalmaz. Her sene 2 ay maaştan mahrum kalmak, tek geliri olan aileler için ne kadar güçtür anlamak lazım. Biraz empati yaparsak eğer, Devlet bakış açısına da uymayan bir durumla karşı karşıya kalırız. Bizim devletimiz, kendi kadrolu işçisine 10 ay bendensin, 2 ay ise ne yaparsan yap dememeli. Bu işçilerin 12 ay çalışacak şekilde istihdam edilmesi sosyal devlet olmanın da gereklerinden biridir. Uygulanmakta olan düzenlemeye göre, Milli Eğitim Bakanlığında işçi kadrosu ile istihdam edilenler okullar açık olduğunda çalıştırılmakta, tatil dönemlerinde ise iş sözleşmeleri askıya alınmaktadır. Oysa tatil dönemlerinde okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması, okul temizliği, bahçe bakımı gibi hizmetlerin görülmesine devam edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu işçilere tatil dönemlerinde de ihtiyaç olduğu açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde işçi statüsü ile 10 ay çalışmak için kadroya alınan işçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını sağlamak, bu işyerinde çalışma barışının sağlanması, çalışanların huzuru ve mutluluğu ve sosyal adalet anlayışı gereğince önemli bir husustur. Bu arkadaşlarımızın çoğu bu iki aylık sürede kredi çekmek zorunda kalmışlardır ve kredisi olan arkadaşlar kredilerini ödemedikleri için bankalarda zorluk çekmektedirler. Bu konuda devletten talebimiz bu mağduriyete bir an önce bir çözüm getirilmesidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84680)
07 Ağustos 2021 Cumartesi 23:18
Eğitim yok torpile kadro almış yazın okul kapalı bunlar neyin derdinde ...yazılı sınava tabi tutup hak eden kaç kişi çıkar bakalım...
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın