KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2025 Salı
°C

1-7 mart yeşilay haftası

İl Sağlık Müdürü Dt. M. Zeki Bingöl, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

1-7 mart yeşilay haftası
02 MART 2010 SALI 09:14
0
1424
0
AA aa
“Sigara ve alkol kullanımı, insan vücudunun savunma sistemini çökerterek sayısız hastalık ve ölümlere zemin hazırlıyor” diyen İl Sağlık Müdürü Bingöl, Sigaranın içerdiği 4 binden fazla zehirli kimyasal madde, insan sağlığı üzerine yaptığı ‘öldürücü etkiler' nedeniyle, en önemli halk sağlığı sorunlarının başında yer aldığını vurgulayarak, “Sigara  Türkiye'de her yıl, yaklaşık 110 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Sigara akciğer,ağız boşluğu,yemek borusu, boyun, pankreas,mesane, böbrek, mide ve kan kanserine, alkol kullanımı ise karaciğer ve yemek borusu kanserine yol açmakta. Sigara peptik ülser, kronik bronşit, felç, astım, reflü, erken menapoz, diş eti iltihabı, kemik erimesi ve katarakt hastalıklarına zemin hazırlarken, hamilelerde erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini de beraberinde getiriyor” dedi.
TÜTÜN, SİGARA VE ALKOL GÜÇLÜ BAĞIMLILIK YAPMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR
 Tütün, sigara ve alkol güçlü bağımlılık yapma özelliğine sahip olduğunu belirten Bingöl, Alkol kullanımı yüksek tansiyon, siroz, ülser, gastrit ve kalp hastalıklarının oluşumunda ‘temel risk faktörü' oluşturmakta. Beslenme bozuklukları, kronik ishaller, karaciğer iltihabı ve mide kanamalarına yol açan alkol kullanımı, hamile bayanlar için çok büyük riskleri beraberinde getirmektedir. Hamileliği süresince alkol tüketen bayanlar, sakat ve erken doğum ile bebeklerinde zekâ geriliği riskleriyle karşı karşıyadır.  Tütün, sigara ve alkol güçlü bağımlılık yapma özelliğine sahiptir, sigara içmeyi bir kez deneyen her dört kişiden üçü ‘sigara tiryakisi' olma riski taşımaktadır.  Sigara ve alkol özellikle genç kuşak için ‘ciddi bir tehdit' oluşturmaktadır; Uluslararası Kanser Örgütü'nün kanserle savaşta ‘sigaranın yok edilmesi, alkol kullanımının ise kısıtlanması' gereğini esas almıştır” diye konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın