Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Valilik Konferans Salonu'nda 'Kriz merkezi afet yönetimi' toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Doğu Anadolu Fay (DAF) ve Kuzey Anadolu Fay (KAF) hatlarının kesiştiği noktada olan Bingöl'de her zaman depreme hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, "Geçmiş dönemlerde Bingöl'de depremler yaşandı. Bu depremlerle birlikte sorunlar ortaya çıktı. Olası bir afeti en az zararla atlatmak için zamanında önlemlerimizi almalıyız. Ahmet Mete Işıkara, bir konferansında, hiç deprem olmayacakmış gibi günlük hayattan geri kalmayın, yarın deprem olacakmış gibi tedbirlerinizi alın diyordu. Ne zaman öleceğimizi bilmediğimiz gibi, depremin de ne zaman olacağını bilmiyoruz. Bu nedenle tedbirlerimizi zamanında almak zorundayız. Bunun kaçarı yoktur. Bizler herhangi bir felakette zararı en aza indirmekle görevliyiz" dedi.
Sivil Savunma Müdürü Hasan Ketenalp ise kurum müdürlerinin görevlerini, olası bir afette kriz masasının nasıl yönetileceğini, kimlerin görevli olacağı konusunda bilgi verdi. Ketenalp, afet planlaması yapılırken vatandaşlarla işbirliği içerinde olunması gerektiğini de belirterek, "Tek başına hiçbir kuruluş afetlerle başa çıkamaz. Bu nedenle afet ve acil durum yönetiminde rolleri ve sorumlulukları olan kurum ve kuruluşlar arasında etkili bir koordinasyonun sağlanması, beklenen sonuçlara ulaşılması için büyük bir önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Olası bir afet durumunda kriz merkezinin hükümet konağında kurulacağının belirtildiği toplantıya, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Jandarma Komutanı Günay Alpar ve kurum müdürleri katıldı.
Haber12 Gazetesi