KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak

Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.

Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
11 HAZİRAN 2026 PERŞEMBE 17:24
9
697
1
AA aa

Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay ve yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Basın Konseyi'ni ziyaret ederek platformun hedefleri ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyet, platformun kuruluş amacı, sürdürülebilir kalkınma vizyonu ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.

Zikte SÜRKAP Başkanı Mehmet Atalay, platformun temel hedeflerinden birinin aile bağlarını güçlendirmek olduğunu belirterek, tarihsel ve kültürel köklerden beslenen güçlü bir dayanışma yapısını gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

“Aile Bağlarımızı Güçlü Tutmak İstiyoruz”

Zikte'nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Atalay, aile mensupları arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünü canlı tutmayı önemsediklerini belirtti.

Atalay, “Toplumun temelini güçlü aile yapıları oluşturur. Biz de aile bağlarımızı güçlendirmek, kuşaklar arasındaki iletişimi artırmak ve dayanışma kültürünü yaşatmak istiyoruz. Ancak bunu yaparken kendimizi sadece kendi çevremizle sınırlamıyoruz. Topluma fayda üreten bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

“Soyut Söylemlerle Değil, Somut Projelerle”

Platformun kalkınma eksenli sürdürülebilir bir anlayışla kurulduğunu vurgulayan Atalay, bireyselliği değil toplumsal dayanışmayı esas aldıklarını söyledi.

“Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz. İnsanların hayatına dokunabilen çalışmalar üretmek temel hedefimizdir. Mikromilliyetçilik anlayışıyla değil, toplumsal faydayı önceleyen bir yaklaşımla hareket ediyoruz” ifadelerini kullanan Atalay, eğitimden kültüre, sanattan spora kadar birçok alanda projeler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Eğitim Çalışmalarıyla Dikkat Çekiyor

Platformun ilk somut projelerinden birinin Murat Etüt Merkezi olduğunu belirten Atalay, eğitim faaliyetlerinin öncelikli çalışma alanları arasında yer aldığını söyledi.

Bugün itibarıyla yaklaşık 130 öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sunduklarını ifade eden Atalay, düzenlenen deneme sınavlarının da ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Öğrenci seçiminde herhangi bir aidiyet kriteri gözetmediklerini vurgulayan Atalay, “Destek verdiğimiz öğrencileri belirlerken köyüne, ailesine ya da mensubiyetine bakmıyoruz. Hangi köyden olursa olsun, eğitim desteğine ihtiyaç duyan her öğrenciye ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

LGS hazırlık sürecinin tamamlandığını belirten Atalay, bu hafta itibarıyla KPSS hazırlık programlarının başlayacağını ifade etti.

Kültürel ve Sosyal Faaliyetler de Gündemde

Eğitim çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sosyal projelere de önem verdiklerini dile getiren Atalay, önümüzdeki süreçte bu alandaki faaliyetlerin artırılacağını söyledi.

Bu kapsamda Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenmesi planlanan Çotla Festivali hazırlıklarının sürdüğünü belirten Atalay, organizasyonun yalnızca Zikte mensuplarına değil tüm Bingöl halkına açık olacağını ifade ederek vatandaşları festivale davet etti.

Atalay, Zikte SÜRKAP'ın adının yalnızca seçim dönemlerinde ya da siyasi tartışmalarda değil; eğitim, kültür, sanat, spor ve toplumsal dayanışma çalışmalarıyla anılan bir yapı haline gelmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bingöl Basın Konseyi'nin Çalışmaları Anlatıldı

Ziyarette konuşan Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar da konseyin kuruluş amacı ve yürüttüğü faaliyetler hakkında heyete bilgi verdi. Bayraktar, Bingöl'de basın kuruluşları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, gazetecilik mesleğinin etik değerlerini korumak ve medyanın daha güçlü bir yapıya kavuşmasına katkı sunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Basının toplumun doğru bilgilendirilmesindeki önemine dikkat çeken Bayraktar, sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan diyalog ve iş birliğinin kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sunduğunu belirtti. Bayraktar, Bingöl Basın Konseyi olarak farklı kesimlerle bir araya gelmeye ve ortak akıl çerçevesinde kentin geleceğine katkı sağlayacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119181)
12 Haziran 2026 Cuma 13:48
Aklınız fikriniz işiniz gücünüz bölgecilik siyaset vekil çıkarma sevdası
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın