KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak

Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.

Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
11 HAZİRAN 2026 PERŞEMBE 17:24
10
1554
3
AA aa

Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay ve yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Basın Konseyi'ni ziyaret ederek platformun hedefleri ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyet, platformun kuruluş amacı, sürdürülebilir kalkınma vizyonu ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.

Zikte SÜRKAP Başkanı Mehmet Atalay, platformun temel hedeflerinden birinin aile bağlarını güçlendirmek olduğunu belirterek, tarihsel ve kültürel köklerden beslenen güçlü bir dayanışma yapısını gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

“Aile Bağlarımızı Güçlü Tutmak İstiyoruz”

Zikte'nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Atalay, aile mensupları arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünü canlı tutmayı önemsediklerini belirtti.

Atalay, “Toplumun temelini güçlü aile yapıları oluşturur. Biz de aile bağlarımızı güçlendirmek, kuşaklar arasındaki iletişimi artırmak ve dayanışma kültürünü yaşatmak istiyoruz. Ancak bunu yaparken kendimizi sadece kendi çevremizle sınırlamıyoruz. Topluma fayda üreten bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

“Soyut Söylemlerle Değil, Somut Projelerle”

Platformun kalkınma eksenli sürdürülebilir bir anlayışla kurulduğunu vurgulayan Atalay, bireyselliği değil toplumsal dayanışmayı esas aldıklarını söyledi.

“Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz. İnsanların hayatına dokunabilen çalışmalar üretmek temel hedefimizdir. Mikromilliyetçilik anlayışıyla değil, toplumsal faydayı önceleyen bir yaklaşımla hareket ediyoruz” ifadelerini kullanan Atalay, eğitimden kültüre, sanattan spora kadar birçok alanda projeler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Eğitim Çalışmalarıyla Dikkat Çekiyor

Platformun ilk somut projelerinden birinin Murat Etüt Merkezi olduğunu belirten Atalay, eğitim faaliyetlerinin öncelikli çalışma alanları arasında yer aldığını söyledi.

Bugün itibarıyla yaklaşık 130 öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sunduklarını ifade eden Atalay, düzenlenen deneme sınavlarının da ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Öğrenci seçiminde herhangi bir aidiyet kriteri gözetmediklerini vurgulayan Atalay, “Destek verdiğimiz öğrencileri belirlerken köyüne, ailesine ya da mensubiyetine bakmıyoruz. Hangi köyden olursa olsun, eğitim desteğine ihtiyaç duyan her öğrenciye ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

LGS hazırlık sürecinin tamamlandığını belirten Atalay, bu hafta itibarıyla KPSS hazırlık programlarının başlayacağını ifade etti.

Kültürel ve Sosyal Faaliyetler de Gündemde

Eğitim çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sosyal projelere de önem verdiklerini dile getiren Atalay, önümüzdeki süreçte bu alandaki faaliyetlerin artırılacağını söyledi.

Bu kapsamda Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenmesi planlanan Çotla Festivali hazırlıklarının sürdüğünü belirten Atalay, organizasyonun yalnızca Zikte mensuplarına değil tüm Bingöl halkına açık olacağını ifade ederek vatandaşları festivale davet etti.

Atalay, Zikte SÜRKAP'ın adının yalnızca seçim dönemlerinde ya da siyasi tartışmalarda değil; eğitim, kültür, sanat, spor ve toplumsal dayanışma çalışmalarıyla anılan bir yapı haline gelmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bingöl Basın Konseyi'nin Çalışmaları Anlatıldı

Ziyarette konuşan Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar da konseyin kuruluş amacı ve yürüttüğü faaliyetler hakkında heyete bilgi verdi. Bayraktar, Bingöl'de basın kuruluşları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, gazetecilik mesleğinin etik değerlerini korumak ve medyanın daha güçlü bir yapıya kavuşmasına katkı sunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Basının toplumun doğru bilgilendirilmesindeki önemine dikkat çeken Bayraktar, sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan diyalog ve iş birliğinin kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sunduğunu belirtti. Bayraktar, Bingöl Basın Konseyi olarak farklı kesimlerle bir araya gelmeye ve ortak akıl çerçevesinde kentin geleceğine katkı sağlayacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119214)
16 Haziran 2026 Salı 12:18
İçinde kadının olmadığı kişiler aile bağlarını güçlendirecek öyle mi ? Anca aile kavramının içine edersiniz siz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119181)
12 Haziran 2026 Cuma 13:48
Aklınız fikriniz işiniz gücünüz bölgecilik siyaset vekil çıkarma sevdası
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119202)
15 Haziran 2026 Pazartesi 11:38
@Misafir Kullanıcı Sürekli işin içinde olanlar var birde sonradan görmeler var
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın