KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Zenginler emlaktan çıkıyor

Bir yılda 8 bin yeni dolar milyoneri oldu. 50 bin zengin Türk en az 50 milyar dolar yönetiyor

Zenginler emlaktan çıkıyor
25 HAZİRAN 2008 ÇARŞAMBA 10:48
0
1136
0
AA aa

Türkiye'de 1 milyon dolar ve üzeri varlığa sahip olan kişilerin sayısı 2007 yılında 8 bin kişi birden artarak 50 bin kişiye ulaştı. Türkiye'deki zenginlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 17.5'lik artış gösterirken, bu kişilerin toplamda en az 50 milyar dolarlık bir portföyü yönettikleri tahmin ediliyor.

103 BİN ULTRA ZENGİN VAR

Merrill Lynch ve Capgemini'nin 12. Yıllık Dünya Varlık Raporu'na göre, dünyada 1 milyon doların üzerinde mali varlığa sahip kişi sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 9.4 oranında artarak 10.1 milyon kişiye ulaştı. Zenginlerin toplam varlıklarının ise 40.7 trilyon dolara ulaştığı belirtilen raporda, 2007'de zenginlerin sayısının en hızlı arttığı ülkeler ise Hindistan, Çin ve Brezilya oldu. Dünya Varlık Raporu'na göre 30 milyon dolar üzerinde varlığa sahip ultra zenginlerin sayısı ise geçen yıl yüzde 8.8 artarak 103 bin 320 kişiye ulaştı. Ultra zenginlerin toplamda 15 trilyon dolarlık serveti yönettiği belirtiliyor. Özellikle petrol fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi, emtia fiyatlarındaki hızlı artış ve gelişmekte olan borsalardaki piyasa değerlerinin hızla yükselmesi ile Ortadoğu bölgesinde zenginlerin oranı yüzde 15.6 yükseldi. Latin Amerika ise yüzde 12.2'lik artışla en hızlı zengin sayısı artan ikinci bölge oldu. Resesyon gölgesindeki ABD ekonomisi yavaşlamasına rağmen Kuzey Amerika'da zenginlerin sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 4.2 artarken, Avrupalı zenginlerin artış oranı ise yüzde 3.7 oldu. Çin ve Hindistan gibi dünya ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan ülkelerin de arasında bulunduğu Asya-Pasifik ülkelerinde de zenginleşenlerin oranı ise yüzde 8.7 oldu. Varlıklı kişilerin sahip olduğu servetin 4 yılda ortalama yüzde 7.7 büyüyerek 2012 yılında 59.1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
MERRILL Lynch Türkiye Genel Müdürü Cinemre, varlıklı kişilerin geçen yıl ağırlıklı olarak nakit, mevduat ve sabit getirili kıymetlere yöneldiklerini belirtti. Gayrimenkul yatırımlarından çıkan zenginlerin sayısının da arttığını kaydeden Cinemre, zenginlerin emlak yatırımlarını yüzde 10 azalttıklarını bildirdi.
'Yeni gayrimenkul fonu kuracağız'
TÜRKİYE'DE Şubat-Mart 2007'de sadece gayrimenkul yatırımları için bir fon kurduklarını anımsatan Merrill Lynch Türkiye Genel Müdürü Kubilay Cinemre, bir milyar dolarlık kapasitesi olan fonda şu anda kapasiteye yaklaşmış olduklarını ve 4 tane alışveriş merkezi projesi yaptıklarını anlattı. Sadece Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapmak üzere ikinci bir fon daha kurmayı düşündüklerini bildiren Cinemre, bunun büyüklüğünün henüz belli olmadığını kaydetti. Cinemre, ikinci fonun çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekledi.



HABERTÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın