Birçok dergide şiirleri yayımlanan Bingöllü Şair Mehmud Arif Ayçiçeg, 15 yıllık çalışmanın ürün olan şiirlerini “Ha Vaj, Ha Vaj” isimli kitapta topladı.
Sanat Sokağı'nda stant açan Ayçiçeg, Zazaca'nın yaşatılması gerektiğini vurgulayarak: “Ana dilim Zazaca ile yayınladığım şiir kitabımın dilimize önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
Ayçiçeg, 44 şiirin yer aldığı kitabın redaktesi Zaza Dil Bilimci Seyidxan Kurıj tarafından yapıldığını belirtti.
Kitapça anonim 3 adet Zazaca şiir yer alırken, Kemalettin Kamu'nun “Bingöl Çobanları” şiiri de Zazaca'ya çevrildi.
Rencber Eziz'in CD'si de tanıtıldı
Medya Müzik ve Rencber Aziz'in kardeşi Hasan Berdibek'in arşivlerinden seçilen 13 eser yıllar sonra tekrardan sevenlerinin beğenisine sunuldu. Zazaca, Kurmanca ve Türkçe parçaların yer aldığı “Hesreta Azadi” CD albümü de stantta tanıtıldı.
Atalay, standı ziyaret etti
Standı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Mehmud Arif Ayçiçeg'in “Ha Vaj, Ha Vaj” isimli şiir kitabı ile Rencber Aziz'in şarkılarının yer aldığı “Hesreta Azadi” albümünü satın alarak, Ayçiçeg'i çalışmalarından dolayı tebrik etti.