KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Yüzenada festivali düzenlenecek

Bu festivalle Yüzenada ve Solhan’ın istenilen düzeyde tanıtılması halinde yerli turistlerin çekilebileceğini vurgulayan Kaymakam Aydın: “Kaymakamlık olarak festivali önemsiyoruz ve sadece ilçe için değil, Bingöl için güzel olacağına inanıyoruz” dedi.

Yüzenada festivali düzenlenecek
23 ŞUBAT 2013 CUMARTESİ 01:50
1
28347
2
AA aa

Bingöl'ün tanıtılması için önemli bir yere sahip olan Solhan Yüzenada Festivali için yapılan istişare toplantısında festival takvimi ve programı ele alındı. Festivalin güzel olması için bir de organizasyon ekibi kuruldu.

Solhan Kaymakamı Şeref Aydın Başkanlığı'nda İlçe Müftülüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Arakonak Belediye Başkanı Nazmi Çalışan, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Kurum amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Kalehan A.Ş. Baraj Şefi Mustafa Hakan Filiz katıldı.

“KAYMAKAMLIK OLARAK FESTİVALİ ÖNEMSİYORUZ”

‘Solhan Yüzenada Festivali'nin detaylarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Şeref Aydın, Solhan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Yüzenada'da uygulanan projenin Mayıs ayında tamamlanacağını, festivalin Haziran ayında gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bu etkinliğin uzun süreli olması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Aydın: “İlk festivalimizi bu yıl gerçekleştireceğiz. Bu festival ile istediğimiz şekilde Yüzenada'yı ve Solhan'ı tanıtabilirsek, kendimizi iyi anlatabilirsek yerli turistleri de buraya çekebiliriz. Festivalde neler yapacağız ile ilgili yol haritamızı belirlemek gerekir. Tüm kurumlar ve sorumluluk sahibi arkadaşlarımız ile bir arada olup, ortak hareket edersek bunu başarırız. Kaymakamlık olarak festivali önemsiyoruz ve sadece ilçe için değil, Bingöl için güzel olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“YÜZENADA SOLHAN'IN AYNASIDIR”

Solhan İlçe Özel idare Müdürü Cahit Çabadak'ın Yüzenada'da uygulanan proje hakkında yaptığı bilgilendirme sonrası Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu kısaca görüşlerini aktardı.

Yüzenada'nın Solhan'ın aynası olduğunu ifade eden Başkan Çavuşoğlu, Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde ortaklaşa yürütülecek bir festival olması gerektiğini belirtti.

Festivalin devamlılık arz etmesinin önemine vurgu yapan Başkan Çavuşoğlu: “Dışarıdan gören göz, bizden daha iyi görüyor. Yüzenada'nın Turizm Bakanlığı'nın tur rehberine alınması lazım. Yüzenada'yı efsaneleştiren bir kompozisyon yarışması yapılıp bir efsanesinin olması lazım. Tüm etkinlikler Yüzenada ile sınırlandırılmayıp Solhan'ı da içine alan bir program hazırlanarak Solhan'ın markalaşması sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

ORGANİZASYON EKİBİ BELİRLENDİ

Katılımcıların görüşlerini aktardığı toplantıda öncelikli olarak programın hazırlanması ve çalışmalara başlanması için oluşturulması gereken organizasyon ekibi belirlendi. Kamu kurumları ve STK'lardan oluşan organizasyon ekibinde yer almayan kişi ve kurumların da görev verilmesi durumunda görevini yerine getirmesi ile festivalin amacına ulaşacağı paylaşıldı.

Toplantıda, festivalin Haziran ayı son haftası gerçekleştirilmesi kararlaştırılırken, programın yoğunluğuna göre organizasyon ekibi inisiyatifine bırakılmak üzere festival süresinin 2-3 gün olması dile getirildi. Festival programının ve çalışmalarının organizasyon ekibi tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet Kaçmaz (@Misafir_12494)
09 Mart 2013 Cumartesi 11:27
Çok geç kalınsa da bu gün bu konunun konuşulması şahsen beni sevindirdi.1972-81 yılları arasında çalıştığım Solhan ilçesi her haliyle takdire şayandır.Sayın Kaymakamın ve Sayın Başkanın projeye sahip çıkması sevindirici.Öncelikle yol sorununun çözülmesi gerek.Yüzen ada alanının mutlaka korumaya alınması lazım.Yüzen ada konusunda Solhan dışında yaşayan bizlere ne tür bir görev düşerse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.Bu nedenle diyorum ki 'Zararın neresinden dönersen kardır' misali.İlgililere şimdiden teşekkürler ve başarılar.
tahsin genç (@Misafir_12319)
24 Şubat 2013 Pazar 10:25
Yapacağınız bu ilçe tanıtımına halk olarak katkı sağlamaya hazırız biz solhan dışında ikamet edenler her türlü reklama hazırız başta başkan bey daha sonra ilçeyi üst düzeyde temsil edenlerin iyi bir organizasyonla ilçe iyi tanıtacaklarından eminiz solhan ilçemiz halkı onurumuz mizafirleri baş tacımızdır bu ilçe içen ele ele vermek görevimiz olsun
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın