KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Yüzenada festivali düzenlenecek

Bu festivalle Yüzenada ve Solhan’ın istenilen düzeyde tanıtılması halinde yerli turistlerin çekilebileceğini vurgulayan Kaymakam Aydın: “Kaymakamlık olarak festivali önemsiyoruz ve sadece ilçe için değil, Bingöl için güzel olacağına inanıyoruz” dedi.

Yüzenada festivali düzenlenecek
23 ŞUBAT 2013 CUMARTESİ 01:50
1
27679
2
AA aa

Bingöl'ün tanıtılması için önemli bir yere sahip olan Solhan Yüzenada Festivali için yapılan istişare toplantısında festival takvimi ve programı ele alındı. Festivalin güzel olması için bir de organizasyon ekibi kuruldu.

Solhan Kaymakamı Şeref Aydın Başkanlığı'nda İlçe Müftülüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Arakonak Belediye Başkanı Nazmi Çalışan, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Kurum amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Kalehan A.Ş. Baraj Şefi Mustafa Hakan Filiz katıldı.

“KAYMAKAMLIK OLARAK FESTİVALİ ÖNEMSİYORUZ”

‘Solhan Yüzenada Festivali'nin detaylarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Şeref Aydın, Solhan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Yüzenada'da uygulanan projenin Mayıs ayında tamamlanacağını, festivalin Haziran ayında gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bu etkinliğin uzun süreli olması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Aydın: “İlk festivalimizi bu yıl gerçekleştireceğiz. Bu festival ile istediğimiz şekilde Yüzenada'yı ve Solhan'ı tanıtabilirsek, kendimizi iyi anlatabilirsek yerli turistleri de buraya çekebiliriz. Festivalde neler yapacağız ile ilgili yol haritamızı belirlemek gerekir. Tüm kurumlar ve sorumluluk sahibi arkadaşlarımız ile bir arada olup, ortak hareket edersek bunu başarırız. Kaymakamlık olarak festivali önemsiyoruz ve sadece ilçe için değil, Bingöl için güzel olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“YÜZENADA SOLHAN'IN AYNASIDIR”

Solhan İlçe Özel idare Müdürü Cahit Çabadak'ın Yüzenada'da uygulanan proje hakkında yaptığı bilgilendirme sonrası Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu kısaca görüşlerini aktardı.

Yüzenada'nın Solhan'ın aynası olduğunu ifade eden Başkan Çavuşoğlu, Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde ortaklaşa yürütülecek bir festival olması gerektiğini belirtti.

Festivalin devamlılık arz etmesinin önemine vurgu yapan Başkan Çavuşoğlu: “Dışarıdan gören göz, bizden daha iyi görüyor. Yüzenada'nın Turizm Bakanlığı'nın tur rehberine alınması lazım. Yüzenada'yı efsaneleştiren bir kompozisyon yarışması yapılıp bir efsanesinin olması lazım. Tüm etkinlikler Yüzenada ile sınırlandırılmayıp Solhan'ı da içine alan bir program hazırlanarak Solhan'ın markalaşması sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

ORGANİZASYON EKİBİ BELİRLENDİ

Katılımcıların görüşlerini aktardığı toplantıda öncelikli olarak programın hazırlanması ve çalışmalara başlanması için oluşturulması gereken organizasyon ekibi belirlendi. Kamu kurumları ve STK'lardan oluşan organizasyon ekibinde yer almayan kişi ve kurumların da görev verilmesi durumunda görevini yerine getirmesi ile festivalin amacına ulaşacağı paylaşıldı.

Toplantıda, festivalin Haziran ayı son haftası gerçekleştirilmesi kararlaştırılırken, programın yoğunluğuna göre organizasyon ekibi inisiyatifine bırakılmak üzere festival süresinin 2-3 gün olması dile getirildi. Festival programının ve çalışmalarının organizasyon ekibi tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet Kaçmaz (@Misafir_12494)
09 Mart 2013 Cumartesi 11:27
Çok geç kalınsa da bu gün bu konunun konuşulması şahsen beni sevindirdi.1972-81 yılları arasında çalıştığım Solhan ilçesi her haliyle takdire şayandır.Sayın Kaymakamın ve Sayın Başkanın projeye sahip çıkması sevindirici.Öncelikle yol sorununun çözülmesi gerek.Yüzen ada alanının mutlaka korumaya alınması lazım.Yüzen ada konusunda Solhan dışında yaşayan bizlere ne tür bir görev düşerse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.Bu nedenle diyorum ki 'Zararın neresinden dönersen kardır' misali.İlgililere şimdiden teşekkürler ve başarılar.
tahsin genç (@Misafir_12319)
24 Şubat 2013 Pazar 10:25
Yapacağınız bu ilçe tanıtımına halk olarak katkı sağlamaya hazırız biz solhan dışında ikamet edenler her türlü reklama hazırız başta başkan bey daha sonra ilçeyi üst düzeyde temsil edenlerin iyi bir organizasyonla ilçe iyi tanıtacaklarından eminiz solhan ilçemiz halkı onurumuz mizafirleri baş tacımızdır bu ilçe içen ele ele vermek görevimiz olsun
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın