KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti

Prof. Dr. İhsan Bulut, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Hazarşah Köyünde bulunan Turnalar gölündeki yüzen adanın çevresine yapılan müdahale nedeniyle doğal güzelliğini kaybettiğini savundu.

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti
15 TEMMUZ 2014 SALI 21:39
0
7448
0
AA aa

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İhsan Bulut, Bingöl'deki yüzen adanın yapılan müdahalelerle çocuk bahçesine dönüştürüldüğünü söyledi. Bulut, yüzen adaların tanındıkça buraya ilginin arttığını, bunun da beraberinde sorunları getirdiğini söyledi.

“KORUNURKEN AYNI ZAMANDA TAHRİP EDİLDİ”

Yüzen adaların korunurken sürdürülebilirlik düşüncesinden uzak olduğunu bildiren Prof.Dr. Bulut, bu nedenle korunurken aynı zamanda tahrip edildiğini vurguladı. Prof.Dr. İhsan Bulut şunları söyledi: “Bingöl'deki yüzen ada çocuk bahçesi oldu. Kaymakamlık tarafından Turnalar Gölü'ndeki yüzen adanın etrafına tartan yol yapıldı. Amfi tiyatro inşa edildi. Bir işlem yapılacaksa doğayla uyumlu organik malzemeler kullanılmalıdır. Avrupa'da çivi ve beton doğal alanlarda kesinlikle kullanılmıyor. Bu saldırı korkarız ki yakın gelecekte yüzen adanın önemli ölçüde doğal güzelliğinin bozulması şeklinde sonuç verecektir. Oradaki yerel halktan insanlar adayı gözlemliyorlar. Kaplumbağaların, turnaların artık göle gelmediğini söylediler. Canlıların yaşam alanı ellerinden alınmış. O adada nikah kıyıldı, festival düzenlendi. Böylece yüzen ada doğal görünümden uzaklaştırıldı. Şehir parkındaki yapay gölet konumuna getirildi. Doğayı turistik düşüncesi olan insanlar bozuyor. O bölgede yaşayanlar yüzyıllardır tehlike oluşturmadan uyum içinde hayatlarını sürdürüyorlar.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın