KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti

Prof. Dr. İhsan Bulut, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Hazarşah Köyünde bulunan Turnalar gölündeki yüzen adanın çevresine yapılan müdahale nedeniyle doğal güzelliğini kaybettiğini savundu.

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti
15 TEMMUZ 2014 SALI 21:39
0
7047
0
AA aa

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İhsan Bulut, Bingöl'deki yüzen adanın yapılan müdahalelerle çocuk bahçesine dönüştürüldüğünü söyledi. Bulut, yüzen adaların tanındıkça buraya ilginin arttığını, bunun da beraberinde sorunları getirdiğini söyledi.

“KORUNURKEN AYNI ZAMANDA TAHRİP EDİLDİ”

Yüzen adaların korunurken sürdürülebilirlik düşüncesinden uzak olduğunu bildiren Prof.Dr. Bulut, bu nedenle korunurken aynı zamanda tahrip edildiğini vurguladı. Prof.Dr. İhsan Bulut şunları söyledi: “Bingöl'deki yüzen ada çocuk bahçesi oldu. Kaymakamlık tarafından Turnalar Gölü'ndeki yüzen adanın etrafına tartan yol yapıldı. Amfi tiyatro inşa edildi. Bir işlem yapılacaksa doğayla uyumlu organik malzemeler kullanılmalıdır. Avrupa'da çivi ve beton doğal alanlarda kesinlikle kullanılmıyor. Bu saldırı korkarız ki yakın gelecekte yüzen adanın önemli ölçüde doğal güzelliğinin bozulması şeklinde sonuç verecektir. Oradaki yerel halktan insanlar adayı gözlemliyorlar. Kaplumbağaların, turnaların artık göle gelmediğini söylediler. Canlıların yaşam alanı ellerinden alınmış. O adada nikah kıyıldı, festival düzenlendi. Böylece yüzen ada doğal görünümden uzaklaştırıldı. Şehir parkındaki yapay gölet konumuna getirildi. Doğayı turistik düşüncesi olan insanlar bozuyor. O bölgede yaşayanlar yüzyıllardır tehlike oluşturmadan uyum içinde hayatlarını sürdürüyorlar.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
07.12.2025
02:27
Bingöl`de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bingöl'de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bir öğretmenin sevgisiyle değişen dört hayat. Şeyma öğretmen, sevgisi ve emeğiyle köy okulunu yalnızca bir derslik değil, güven veren sıcak bir yuva haline getiriyor.
07.12.2025
02:26
12 Bingölspor farkı 12`ye çıkardı
12 Bingölspor farkı 12'ye çıkardı
Evinde ağırladığı en yakın takipçisi Niğde Belediyespor'u tek golle geçen temsilcimiz 12Bingölspor, yeni kadrosunun enerjisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
07.12.2025
02:25
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar ile daha düşük rakımlarda da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın