KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti

Prof. Dr. İhsan Bulut, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Hazarşah Köyünde bulunan Turnalar gölündeki yüzen adanın çevresine yapılan müdahale nedeniyle doğal güzelliğini kaybettiğini savundu.

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti
15 TEMMUZ 2014 SALI 21:39
0
7201
0
AA aa

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İhsan Bulut, Bingöl'deki yüzen adanın yapılan müdahalelerle çocuk bahçesine dönüştürüldüğünü söyledi. Bulut, yüzen adaların tanındıkça buraya ilginin arttığını, bunun da beraberinde sorunları getirdiğini söyledi.

“KORUNURKEN AYNI ZAMANDA TAHRİP EDİLDİ”

Yüzen adaların korunurken sürdürülebilirlik düşüncesinden uzak olduğunu bildiren Prof.Dr. Bulut, bu nedenle korunurken aynı zamanda tahrip edildiğini vurguladı. Prof.Dr. İhsan Bulut şunları söyledi: “Bingöl'deki yüzen ada çocuk bahçesi oldu. Kaymakamlık tarafından Turnalar Gölü'ndeki yüzen adanın etrafına tartan yol yapıldı. Amfi tiyatro inşa edildi. Bir işlem yapılacaksa doğayla uyumlu organik malzemeler kullanılmalıdır. Avrupa'da çivi ve beton doğal alanlarda kesinlikle kullanılmıyor. Bu saldırı korkarız ki yakın gelecekte yüzen adanın önemli ölçüde doğal güzelliğinin bozulması şeklinde sonuç verecektir. Oradaki yerel halktan insanlar adayı gözlemliyorlar. Kaplumbağaların, turnaların artık göle gelmediğini söylediler. Canlıların yaşam alanı ellerinden alınmış. O adada nikah kıyıldı, festival düzenlendi. Böylece yüzen ada doğal görünümden uzaklaştırıldı. Şehir parkındaki yapay gölet konumuna getirildi. Doğayı turistik düşüncesi olan insanlar bozuyor. O bölgede yaşayanlar yüzyıllardır tehlike oluşturmadan uyum içinde hayatlarını sürdürüyorlar.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın