KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti

Prof. Dr. İhsan Bulut, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Hazarşah Köyünde bulunan Turnalar gölündeki yüzen adanın çevresine yapılan müdahale nedeniyle doğal güzelliğini kaybettiğini savundu.

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti
15 TEMMUZ 2014 SALI 21:39
0
7093
0
AA aa

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İhsan Bulut, Bingöl'deki yüzen adanın yapılan müdahalelerle çocuk bahçesine dönüştürüldüğünü söyledi. Bulut, yüzen adaların tanındıkça buraya ilginin arttığını, bunun da beraberinde sorunları getirdiğini söyledi.

“KORUNURKEN AYNI ZAMANDA TAHRİP EDİLDİ”

Yüzen adaların korunurken sürdürülebilirlik düşüncesinden uzak olduğunu bildiren Prof.Dr. Bulut, bu nedenle korunurken aynı zamanda tahrip edildiğini vurguladı. Prof.Dr. İhsan Bulut şunları söyledi: “Bingöl'deki yüzen ada çocuk bahçesi oldu. Kaymakamlık tarafından Turnalar Gölü'ndeki yüzen adanın etrafına tartan yol yapıldı. Amfi tiyatro inşa edildi. Bir işlem yapılacaksa doğayla uyumlu organik malzemeler kullanılmalıdır. Avrupa'da çivi ve beton doğal alanlarda kesinlikle kullanılmıyor. Bu saldırı korkarız ki yakın gelecekte yüzen adanın önemli ölçüde doğal güzelliğinin bozulması şeklinde sonuç verecektir. Oradaki yerel halktan insanlar adayı gözlemliyorlar. Kaplumbağaların, turnaların artık göle gelmediğini söylediler. Canlıların yaşam alanı ellerinden alınmış. O adada nikah kıyıldı, festival düzenlendi. Böylece yüzen ada doğal görünümden uzaklaştırıldı. Şehir parkındaki yapay gölet konumuna getirildi. Doğayı turistik düşüncesi olan insanlar bozuyor. O bölgede yaşayanlar yüzyıllardır tehlike oluşturmadan uyum içinde hayatlarını sürdürüyorlar.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın