KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti

Prof. Dr. İhsan Bulut, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Hazarşah Köyünde bulunan Turnalar gölündeki yüzen adanın çevresine yapılan müdahale nedeniyle doğal güzelliğini kaybettiğini savundu.

Yüzenada doğal güzelliğini kaybetti
15 TEMMUZ 2014 SALI 21:39
0
7543
0
AA aa

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İhsan Bulut, Bingöl'deki yüzen adanın yapılan müdahalelerle çocuk bahçesine dönüştürüldüğünü söyledi. Bulut, yüzen adaların tanındıkça buraya ilginin arttığını, bunun da beraberinde sorunları getirdiğini söyledi.

“KORUNURKEN AYNI ZAMANDA TAHRİP EDİLDİ”

Yüzen adaların korunurken sürdürülebilirlik düşüncesinden uzak olduğunu bildiren Prof.Dr. Bulut, bu nedenle korunurken aynı zamanda tahrip edildiğini vurguladı. Prof.Dr. İhsan Bulut şunları söyledi: “Bingöl'deki yüzen ada çocuk bahçesi oldu. Kaymakamlık tarafından Turnalar Gölü'ndeki yüzen adanın etrafına tartan yol yapıldı. Amfi tiyatro inşa edildi. Bir işlem yapılacaksa doğayla uyumlu organik malzemeler kullanılmalıdır. Avrupa'da çivi ve beton doğal alanlarda kesinlikle kullanılmıyor. Bu saldırı korkarız ki yakın gelecekte yüzen adanın önemli ölçüde doğal güzelliğinin bozulması şeklinde sonuç verecektir. Oradaki yerel halktan insanlar adayı gözlemliyorlar. Kaplumbağaların, turnaların artık göle gelmediğini söylediler. Canlıların yaşam alanı ellerinden alınmış. O adada nikah kıyıldı, festival düzenlendi. Böylece yüzen ada doğal görünümden uzaklaştırıldı. Şehir parkındaki yapay gölet konumuna getirildi. Doğayı turistik düşüncesi olan insanlar bozuyor. O bölgede yaşayanlar yüzyıllardır tehlike oluşturmadan uyum içinde hayatlarını sürdürüyorlar.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın