KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

'Yurt Dışı Eğitim ve Yabancı Dilin Önemi' Konferansı Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi'nde Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Yurt Dışı Eğitim ve Yabancı Dilin Önemi' konferansı düzenlendi.

`Yurt Dışı Eğitim ve Yabancı Dilin Önemi` Konferansı Düzenlendi
14 EKİM 2021 PERŞEMBE 16:13
2
1959
1
AA aa

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Üniversite Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Alkayış, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Dilsiz, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayna ve Sosyal Bilimler MYO Öğretim Görevlisi Dr. Emrah Akyüz konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Öğr. Gör. Mesud Öğmen, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitimin yapılmasının ve bu vesileyle tekrar bilimsel ve kültürel programların başlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 

“Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin en az iyi bir İngilizce'ye sahip olması gerekir”

 ‘Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi' Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, öğrencilere kariyer planlaması aşamalarının neler olduğunu ve öğrencilerin bu konuda nelere önem vermeleri gerektiğini anlattı. .

YLSY (Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme) bursu ve İngilizce'nin önemi konusunda öğrencileri bilgilendiren Öğretim Görevlisi Dr. Emrah Akyüz, Özellikle dil öğrenmenin önemine değindi. Akyüz, ‘Yurtdışında eğitim almak isteyen ve kendini geliştirmek isteyen her öğrencinin mutlaka iyi bir İngilizce bilgisine her sahip olması gerekmektedir'' dedi.

Doç. Dr. Adnan Ayna, İngiltere'deki eğitim konusunda öğrencilere bilgiler sunarak,  konaklama ve yaşam standartları konusunda da tecrübelerini paylaştı. Ayna,  öğrencilerin farklı bakış açılarına sahip olmaları gerektiğinde de dikkat çekerek iyi bir eğitimin yine iyi bir çalışmadan geçeceğini belirtti.

Doç. Dr. Kamuran Dilsiz ise ABD'de eğitim konusunu işleyerek buraya gidecek öğrencileri hangi koşulların beklediğini ve gitmeden önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Doç. Dr. Kamuran Dilsiz ayrıca yurt dışında eğitimin kişiye pozitif değer kattığını ve ona iyi bir eğitim olanağı sunduğunu ifade etti.

Konferans soru-cevap faslıyla son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86122)
14 Ekim 2021 Perşembe 17:31
Yurd dışında Dil eğitimininim önemi
Kardeşim sen önce eğitim alanının da reform yap gerisi kendiliğin 'den hal olur
isteğiniz kadar konferans duzenleyin saha da yoksunuz 3 sınıf dan itibaren yani ana okul da bu işe başlarsanız dil sorunuda çözülür çocuklar daha güzel eğtim almış olur avrupada sistem böyle işliyor bana bu ülkede univestelerin topluma katkısı ne dışarı dan tohum ithal ediliyor rektörler kendi çocuklarını universtelre yerleştiriyor öğrenciden fazla personel var top sahada oynanır hariçten gazel okumakla olmuyor
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın