KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Yunus emre ilk 5'e girdi

2010 yılı ''Eğitimde Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı ''konulu proje yarışmasında Yunus Emre Anadolu Lisesi, Türkiye geneli bin 617 proje içinde ilk 5'e girmeyi başardı.

Yunus emre ilk 5`e girdi
11 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:27
0
4612
1
AA aa

Yunus Emre Anadolu Lisesi, 2010 yılı ''Eğitimde Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı ''konulu proje yarışmasında Türkiye geneli bin 617 proje içinde ilk 5'e girerek, büyük bir başarıya imza attı. 

Bu başarı neticesinde Yunus Emre Anadolu Lisesi'ne İntel firması tarafından finanse edilecek olan bir bilgi teknolojileri sınıfı kurulacak ve 30 dizüstü bilgisayar verilecek.

21 Kasım'da Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde Türkiye geneli ilk 5'e giren okulların projeleri sunulacak ve 22 Kasım'da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katılacağı bir ödül töreni gerçekleştirilecek.

Gerçekleşecek olan ödül törenine Okul Müdürü Ahmet Kaya, Matematik Öğretmeni Fatma Bağatarhan ve 4 öğrenci katılacak.

Ankara'da yapılacak proje sunumunda ilk 3'e giren okullara ayrıca akıllı tahta, projeksiyon ve öğretmenlere de dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

Okullarının henüz 3.yılında ''Eğitimde Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı ''konulu proje yarışmasında Türkiye geneli bin 617 proje içinde ilk 5'e girmesinin önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Ahmet Kaya, “Okulumuzun projesi matematik dersinin çarpanlara ayırma konusunun bilgi teknolojileri ve görsel, somut objeler kullanılmak suretiyle öğretilmesine dayanmaktadır. Bu proje yarışmasında ilimizden 37 proje ile başvurulmuş, okul projemiz il birincisi olarak Ankara'ya gönderilmiş ve ilk 5'e girme başarısı göstermiştir. Proje hazırlayan diğer eğitimci arkadaşlarımızı da gönülden kutluyoruz. Bu proje sayesinde öncelikle okulumuz öğrencileri ve bunun yanı sıra bakanlık düzeyinde örnek uygulamalar olarak tüm öğrencilerimiz yararlanacaklardır. Bu projede emeği geçen başta matematik öğretmenimiz Fatma Bağatarhan olmak üzere tüm idareci öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kemal NAZLI (@Misafir_500)
11 Kasım 2010 Perşembe 21:01
Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrenci,öğretmen ve idarecilerini başarlarından dolayı tebrik ediyorum.
Kemal NAZLI
BELÇİKA
14.01.2026
13:33
Kar geliyor! Bingöl`de Termometreler –18`i Görecek
Kar geliyor! Bingöl'de Termometreler –18'i Görecek
Meteoroloji, Cuma günü başlayacak yeni kar yağışı ve günlerce sürecek dondurucu soğuklara karşı Bingöl için kritik uyarılarda bulundu.
14.01.2026
13:03
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova'da kar kalınlığı 1 buçuk metreyi bulurken dondurucu soğuk nedeniyle gündüz eksi 10, gece eksi 20'ye kadar düşen sıcaklık ilçeyi sessizliğe bürüdü; cadde ve sokaklar boş kaldı.
14.01.2026
12:55
Bingöl`de karla mücadele sürüyor: 168 köy yolu kapalı
Bingöl'de karla mücadele sürüyor: 168 köy yolu kapalı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 168 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması sürüyor.
14.01.2026
12:34
'Emekliler enflasyon karşısında hayatta kalma mücadelesi veriyor'
'Emeklilerimiz geçim savaşı verirken mevcut ücret ve maaş politikaları toplumsal adalet duygusunu zedelemektedir' diyen Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki: 'Bir emeklinin maaşını kim çaldı?'
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın