KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Yumurtayı sakın bunlarla birlikte yemeyin!

Birçok faydası olduğu bilinen yumurta, özellikle kahvaltılarda sık sık tüketiliyor. Ancak yumurta bazı gıdalarla tüketildiği zaman faydasının aksine zararı da olabiliyor.

Yumurtayı sakın bunlarla birlikte yemeyin!
12 EYLÜL 2022 PAZARTESİ 13:39
0
5241
0
AA aa

İçeriğinde birçok mineral ve vitamin olan yumurta, sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi bir besin olarak tüketiliyor. Ancak yumurta, tüketilirken içerisinde sodyum olan gıdalarla tüketilmesi halinde bazı durumlarda faydasının aksine vücuda zarar da verebiliyor.

İşlenmiş gıdalarla yumurta tüketmek

Bilhassa bir restorana gittiğinizde sipariş ettiğiniz yumurta çoğu zaman sizin için sağlıklı olacağına bilhassa zararlı bir şekilde servis edilir. Yumurtanın yanında buna pastırma ve sosis gibi tuzlu etler ve patates kızartması gibi tuzlu yiyecekler de dahildir. Yumurta başlı başına diyetinize ekleyebileceğiniz sağlıklı bir besindir. Bununla birlikte yanında yedikleriniz doymuş yağ, sodyum ve diğer zararlı gıdalar açısından ciddi derecede yüksek olabilir.

Pastırma ve sosis gibi kahvaltıda tüketilen et çeşitlerini yemek çok fazla yağ ve sodyum almanıza sebep olabilir. Örnek olarak 2020-2025 yılları arasında Amerikalılar için hazırlanan beslenme rehberine göre alınması gereken günlük sodyum değeri 2.300 miligramdır. Fakat sadece bir dilim pastırma bile başlı başına 115 miligram sodyum içererek ve günlük almanız gereken değerinizin yüzde5'ine eşittir. İlk olarak bu rakam küçük görünse de, restoranlar tabakta iki ila üç (belki daha fazla) dilim pastırma servis etmektedir. Bu, bir öğünde çok fazla sodyum almanız anlamı taşıyor demektir. Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyuma içerir ve bu da günlük değerinizin yüzde34'ü kadardır.

Tükettiğiniz yağ miktarı da göz önüne alındığında, doymuş yağdan alacağınız kalorileriler günlük alımınızın yüzde10'una veya 2.000 kalorilik bir diyet için 20 gram eşdeğeri ile sınırlandırmanız tavsiye edilir. Bir dilim pastırma, günlük almanız gereken değerin yarısından fazlası olan yaklaşık olarak 12.6 gram doymuş yağ içerir.

Yumurtanın faydalarından yararlanmak için

İşin esası tabağınıza ne koyduğunuza dikkat etmektir. Böylece yumurtaların sağladığı tüm faydalardan mümkün olduğunca yararlanabilirsiniz. Eğer tabağınıza zararlı olduğunu bildiğiniz yiyecekleri eklerseniz yumurtanın faydalarını da etkisiz hale getirmiş olursunuz.

Avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzeler

Fakat bu yumurtaları tek başına yemeniz gerektiği anlamı taşımıyor. Daha doyurucu bir tabak hazırlamak için sağlıklı besin değerlerine sahip çeşitli yiyecekleri de öğününüze eklemenizde hiçbir zarar yoktur. Sabahları yumurta tüketirken yanında avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzeler gibi sizin için sağlıklı yiyecekler ile birlikte tükettiğinizden emin olabilirsiniz.

 

Kaynak: İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın