KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Y.şehir devlet hastanesine 10 yataklı ünite

Yenişehir Devlet Hastanesi'ne yoğun bakım ünitesi yapılması için gerekli ihale çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre yoğun bakım ünitesinin hazırlık aşamaları Nisan'da tamamlanması bekleniyor.

Y.şehir devlet hastanesine 10 yataklı ünite
09 ŞUBAT 2006 PERŞEMBE 12:51
0
2223
0
AA aa
Yenişehir Devlet Hastanesi'ne 10 yataklı yoğun bakım ünitesi yapılacak

Türkiye'nin 100 bin yatak kapasitesi ile geniş bir hastane ağına sahip olmasına rağmen aynı oranda yoğun bakım ünitesi bulunmadığı, bu nedenle acil durumlarda ülkenin adeta can pazarına döndüğü öne sürülüyor. Bir yoğun bakım yatağının 40-50 bin dolara mal olması ve fazla personel ihtiyacı, bu alanda alınması gereken tedbirleri geciktiriyor. Yatak yetersizliği yüzünden birçok hastanenin acil vakalar karşısında hastaları tedaviye almak yerine başka hastanelere yönlendirmeyi tercih ettiğine dikkat çekilirken, bunun da hastaya müdahaleyi geciktirdiği gibi önü alınamayan ölümcül risklere neden olduğu vurgulanıyor. Yoğun bakımla ilgili eksiklik üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, 15 Şubat'a kadar hastanelerden gelecek bilgiler çerçevesinde yoğun bakım ünitesi desteği yapmaya karar verdi. Bu çerçevede Devlet Hastanesi yetkililerinin Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek Yenişehir Devlet Hastanesi'ne yoğun bakım ünitesi kurulması için harekete geçtiği öğrenildi. Ünite, ameliyathanenin bitişiğine ilave olarak yapılacak. 10 yataklı ünite için yeterli cihazların bulunduğu öğrenildi. Şu anda sadece Devlet Hastanesi' nde bir yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kurulacak yoğun bakım ünitesinin hizmet verebilmesi için en az 4 pratisyen hekime ihtiyaç olduğu öğrenildi. Ayrıca nüfusu 50 binin üzerinde olan şehirlere yoğun bakım ünite merkezleri kurulacak.

HABER
BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgazetesi.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın