İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 41'incisi kutlanan Turizm Haftası'nın kapanış törenine gerçekleştirildi.
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, Bingöl'de gerçekleştirecekleri orta ve uzun vadede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, en kısa sürede gerçekleştirecekleri Turizm Master Çalışması ile Bingöl'ün kültürel zenginliklerini ortaya çıkaracaklarını söyledi.
Programda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise, yerli ve yabancı insanlara verilebilecek özgün, orijinal, Bingöl'e ait şeylerin olması gerektiğini söyledi.
Vali Köşger, “Bingöl, bunu yapmaya çalışıyor. Yemek yarışmasına katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Her biri Bingöl'e ait lezzetleri taşıyordu. Bu otantikliği, bu orijinalliği bozmadan, güncel şekilde yorumlamamız lazım ve onu en güzel şekilde sunabilmemiz lazım. Bunun yanında Bingöl'e özgün el emeklerini de ortaya çıkarmamız lazım. Bu yönde de çalışmalar devam ediyor. Bingöl'ün yemekleri kayıt altına alınacak, bir kitap haline getirilecek. Bingöl folkloruna ait de bir kitap çıkarılacak. Ayrıca Bingöl'ün tamamını tanıtan bir kitap daha çıkmayı düşünüyoruz. Bugün izlediğiniz Bingöl Tanıtım Sinevizyon bu projeler kapsamında hazırlandı. Bunu daha da iyi hale getirmek için çalışacağız. Ben Bingöl'deki potansiyeli görüyorum. Her şeyden önce, Bingöllü hemşerilerimin kendi değerlerine sahip çıkmasını önemsiyorum. Gelecek bizim açımızdan parlak. Biz, çalışmaya ve gayret etmeye, kendi kültürümüzü sahiplenmeye devam ettikçe İstiklal bizim için daha parlak olacaktır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından şiir ve müzik dinletisiyle devam eden program, yemek yarışmasına girenlere ödüllerin verilmesinin ve ardından gerçekleştirilen halkoyunlarıyla sona erdi.