İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle ödüllü yöresel yemek yarışması düzenlendi.
Etkinlik kapsamında kurulan stantları gezen Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, yemeklerin tadına bakarak yarışmacılara başarılar diledi.
Yöresel yemeklerin önemine vurgu yapan Köşger, “Bu kültürün yaşatılmasının çok büyük önemi var. Turist geldiği zaman o yöreye ait otantik, orijinal şeyler, yemekler görmek, yeni lezzetler ve tatlar keşfetmek istiyor. Bugün bize sunulan yemekler hakikaten kayda değer yemeklerdi. Bingöl'ün otantik yemeklerini güncelleyerek, daha da güzel hale getirerek misafirlerimize sunmamız lazım” dedi.
Yemek yarışmasına 70 kişinin katıldığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman ise, “İmkanlarımız dahilinde hem bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz hem de Bingöl yöresine ait yemeklerin tanıtımına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Yarışmada, 6 jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirme sonucu dereceye girecek ilk 3 yarışmacıya ödül verileceği bildirildi.