KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2025 Cuma
°C

Yönetim hatayı derhal telafi etmeli

Genel Kurul için seçilmesi gereken delegelerin üye oylarıyla değil, kendi belirledikleri kişileri yazmalarıyla olduğunu belirten Sönmez “Öz Büro İş Sendikası mevcut yönetimi derhal yaptığı hatayı telefi etmek adına delege seçimine gitmeli ve İlimizde üyelerinin oylarıyla seçilen delegelerin listelere yazmalı” dedi.

Yönetim hatayı derhal telafi etmeli
10 EYLÜL 2015 PERŞEMBE 05:31
0
2705
0
AA aa

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro-İş Sendikası Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Sönmez, sendikasının 20 Eylül'de yapılacak olan Genel Kurul toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Üyelerin genel kurul toplantısından haberdar edilmediğini belirten Sönmez, “20 Eylül tarihinde Genel kurul olmasına rağmen kendileri ve yandaşları hariç hiç bir üyenin Genel Kuruldan haberi yok. Genel Kurul için seçilmesi gereken delegeler üyelerin oylarıyla değil kendi belirledikleri kişileri yazmalarıyla olmaktadır. Örnek olarak Bingöl ilini ve çalıştığımız kurumları verebiliriz 24 Ağustos 2015 tarihinde genel kurul delege müracaatı ilanı adı altında ilan asılmaksızın gayri resmi yollarla delege seçimi yapılmış gözükmektedir. Bunları da geçtik 30 bine yakın üyesi olan koskoca Öz Büro İş Sendikası seçimler için görevlendirecek üye bulamamış gibi hizmet iş sendikası şube başkanlarını ve uzmanlarını görevlendirmesi İşçi meselesinde ne kadar samimi olduğunu ve üyeye ne kadar değer verdiğinin göstergesidir” dedi.

Şube başkanları ve uzmanların seçime müdahil olmamaları gerektiğini belirten Sönmez, şunları söyledi: “30 bine yakın üyesi olan sendikanın genel kuruluna hizmet iş sendikası şube başkanları ve Uzmanlarının seçime müdahil olmaktan derhal elini eteğini çekmeli ve yüzde 90'ı taşeron işçi olan bir sendikada kimse taşeron işçiyi umursamazlıktan gelmemelidir. Gizli kapılar arkasında il temsilcisi-il başkanı ve üyesinden habersiz saklanarak yapılan pazarlıkların senin benim adamım olsun sen ben yönetimde olalım gerisine gerek yok şeklinde ki söylemlerin ne öz büro iş sendikasına nede işçi hareketine faydası olmaz. İşçinin fikrinin alınmadığı seçimde, onayına sunulmayan listede olmak ya da olmamak arasında fark yok. Öz Büro İş Sendikası mevcut yönetimi derhal yaptığı hatayı telefi etmek adına delege seçimine gitmeli ve İlimizde üyelerinin oylarıyla seçilen delegelerin listelere yazılmasını istiyoruz.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2025
23:45
Öcalan`ın `silah bırakın` çağrısı Bingöl`de nasıl karşılık buldu?
Öcalan'ın 'silah bırakın' çağrısı Bingöl'de nasıl karşılık buldu?
Abdullah Öcalan'ın PKK'nın tüm gruplarına bugün itibarıyla silahları bırakma çağrısı Türkiye ve dünya kamuoyunda geniş yankı buldu. Tarihi çağrıyı Bingöl'deki siyasi parti başkanları nasıl değerlendirdi? İşte Bingöl'deki parti başkanlarının çağrıya ilişkin değerlendirmeleri…
27.02.2025
23:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
27.02.2025
17:26
Bingöl`de vergi hasılat denetimleri sürüyor
Bingöl'de vergi hasılat denetimleri sürüyor
Denetimler kapsamında Maliye ekiplerinin birçok işletmede gün boyu takipte olduğunu, gelir ile bayanların karşılaştırıldığını, IBAN konusunda kapsamlı bir inceleme yürüttüklerini aktaran Bingöl Defterdarı Veysel Uçur, denetimlerin detaylarını ve yapılacak işlemleri şöyle özetledi;
27.02.2025
16:31
Bingöl`de dolandırıcılık suçundan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de dolandırıcılık suçundan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştiren 3 şüpheli yakalandı.
27.02.2025
16:21
12Bingölspor taraftarına tribün yasağı şoku!
12Bingölspor taraftarına tribün yasağı şoku!
Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına tribün yasağı getirildi. Karara tepki gösteren Yeşil Beyazlı Kulüp Yönetimi: 'Bu tür yasaklar; futbolun dostluk ve birliktelik ruhuna, seyir zevkine, taraftar haklarına ve futbol tutkunlarının heyecanına zarar vermektedir. Açıkça ifade ediyoruz ki, bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz!'
27.02.2025
14:42
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bir adet tabanca ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın