Kar yağışının ardından hava sıcaklığının gündüz eksi 8, gece eksi 18 dereceye düştüğü Bingöl'de yol ve kaldırımlarda oluşan buzlanmalar nedeniyle yayalar ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Yayalar yürümekte, sürücüler ise araç kullanmakta güçlük çektiğini dile getiriyor ancak yapılması beklenen tek çalışma, tuzlama.
Çatılardan dökülen kar suları ve esnafların işyeri temizliği sonrası kaldırıma akıttığı suların donmasıyla oluşan buzlanmalardan dolayı yürümekte güçlük çektiklerini söyleyen yayalar: “Esnafların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Temizlik sonrası dışarı atılan suyu kaldırımda bırakmamaya özen gösterirlerse daha iyi olur” dediler.
Buzlanmalardan dolayı sıkıntı yaşayan bir diğer kesim ise sürücüler. Çoğu zaman buzlanmalardan dolayı aracın kontrol çıktığını belirten sürücüler:”Tuzlama çalışması yapılırsa iyi olur. Çünkü araçlar kontrol çıkıyor, bazen maddi hasarlı kazalar, bazen de yayalara çarp durumuyla karşı karşıya kalıyoruz. Belediyenin, yollarda ve bazı bölgelerde de kaldırımlar tuzlama çalışması yapması yararlı olacaktır. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz” diye konuştular.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber