Geçtiğimiz hafta başında etkili olan ve kısa sürede ulaşım ağlarını kilitleyen kar, etkisini sürdürüyor. Bingöl-Elazığ karayolunda karla mücadele çalışmalarını sürdüren Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri, yolları genişletiyor. Çalışmaları yerinde takip eden Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan, yaşanan sıkıntılar hakkında da görüşlerini aktardı
Bingöl-Elazığ karayolunun 4 yıldan buyana hiç kapanmadığına dikkat çeken Koşan, yolun ilk kez bu yılki yoğun kar nedeniyle kapandığına işaret etti ve ekledi: “Aslında bu kapanma yoğun kar nedeniyle değil, zincirsiz araçlarla trafiğe çıkan sürücülerden dolayı kaynaklanıyor. Tüm uyarılarımıza rağmen hala zincirsiz yola çıkan sürücülerimiz var. Zincir olmayınca haliyle ya yolda kalıyorlar, yâda şarampollere yuvarlanıyorlar. Zincir takma zahmetini göstermeyip daha sonra şikâyet edenlere de rastlamaktayız. Hala yaz lastikleriyle trafiğe çıkan sürücülerimiz var. Hele özellikle yoğun don olaylarının yaşandığı bugünlerde sürücülerimizi, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum” diye konuştu.
Şehirlerarası karayollarında kapalı yer bulunmadığını aktaran Koşan, yol genişletme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber