KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Yokuşta kalkamayan ehliyet alamayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyetle ilgili yeni düzenlemeye gitti. Direksiyon sınavı süresi uzatılırken, hata yapanların sınavı bitirilecek. Bundan böyle 'her türlü şartta araç kullanabilen kişi' sürücü belgesi alacak. Ayrıca bu yıl içinde tüm illerde elektronik sınava geçilecek.

Yokuşta kalkamayan ehliyet alamayacak
30 MAYIS 2013 PERŞEMBE 08:25
0
1736
0
AA aa

Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Direksiyon sınavlarının sürelerinin uzadığı, puanlama sisteminin kaldırıldığı, hata yapanın sınavının bitirileceği yeni düzenlemede teorik ders süreleri de azaltıldı. Düzenleme ile "her türlü şartta araç kullanabilen kişi" sürücü belgesi alacak.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, yeni yönetmeliğin en önemli özelliğinin direksiyon sınavının çok zorlaşması olduğunu söyledi.

Küçük, "Maalesef sürücü belgesi alanların bir kısmı trafiğe çıkamıyordu. Bundan sonra artık böyle bir şey olmayacak. Her türlü şartta araba kullanabilen kişi sürücü belgesi alacak. Sınav süresini de uzatıyoruz, 15 dakikadan 30 dakikaya çıkardık" dedi.

Uygulama sınavında iki araç arasına park edebilecek, yokuşta arabayı durdurup kaldırabilecek ve zor şartlarda araba kullanabilecek kişilerin sürücü belgesi alacağını vurgulayan Küçük, iller tarafından belirlenen sınav alanlarının daha büyük mekanlar olacağını, çok kısa mesafelerde sınav yapılmayacağını belirtti.

Direksiyonla ilgili mutlaka gece eğitimlerinin olacağını, ancak gece sınav yapılmayacağını belirten Küçük, teorik ders saatlerini azalttıklarını söyledi.

B sınıfı ehliyet için 63 saat olan teorik ders süresini 30 saate indirdiklerini dile getiren Küçük, programları da revize ettiklerini, bununla ilgili Talim ve Terbiye Kurulundan onay beklediklerini bildirdi.

Programlar içinde gereksiz günlük hayatta kullanmayacak bilgileri çıkardıkları, kullanılacak bilgileri de eklediklerini anlatan Küçük, eğitimlere kaza tutanağının nasıl tutulacağı, trafik psikolojisi gibi konuların eklendiğini ifade etti.

Küçük, Haziran ayı sonuna kadar 10 büyük ilde, yılsonuna kadar da bütün illerde elektronik sınava geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Sürücü belgesi alma süresinin de kısaldığını dile getiren Küçük, eski yönetmelikte 3-3.5 ayda sürücü belgesi alınırken yeni yönetmeliğe göre bir ayda sürücü belgesinin alınabilineceğini ifade etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın