KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

YÖK, eğitimdeki yeni kararı resmen açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yeni akademik yılda sağlık koşullarında herhangi bir değişme olmazsa üniversitelerde tamamen yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu.

YÖK, eğitimdeki yeni kararı resmen açıkladı
10 HAZİRAN 2022 CUMA 17:15
1
2849
0
AA aa

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya geldi. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin organize ettiği Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu'nda konuşan Özvar, üniversitelerde artık yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı.

'TAMAMIYLA YÜZ YÜZE EĞİTİMİN ARTIK VAKTİ GELDİ'

Yeni dönemde pandemiden bağımsız bir şekilde yeni akademik yıl açılışına kavuşacaklarını ifade eden Özvar, "Çok şükür uzun sayılabilecek bir salgın dönemi sonrasında, 2022-2023 yeni akademik yılına yaklaşıyoruz. Artık finaller üniversitelerimizde başlamış vaziyette ya da başlamak üzere. Bir kısmında bittiğini artık bütünleme sınavlarının başladığını biliyorum. Tabi yeni akademik dönem önümüzde, eskisini arkamızda bırakacağız. Yeni döneme eğer sağlık koşullarında herhangi bir değişme olmazsa, inşallah eskisi gibi, salgından ari, pandemiden bağımsız bir şekilde yeni akademik yıl açılışına kavuşacağız. Üniversiteler olarak akademik yıl başlamadan önce gerek üniversiteler gerekse YÖK olarak bu konuda tedbirler almaya başladı. YÖK olarak, değerli rektörlerimizle birlikte yeni akademik yılda artık, yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini duyurmak isterim. Önümüzdeki dönemden itibaren inşallah, yüz yüze eğitim son içinde bulunduğumuz dönemde olduğu gibi yüz yüze ile eğitim öğretime başlayacağız" diye konuştu.

Online veya dijital eğitim öğretim imkanlarından da istifade etmeye devam edeceklerini kaydeden Özvar, "Uzun bir aradan sonra, yüksek öğretim kurumlarımızda, üniversitelerimizde, kampüslerimizde, öğretim elemanlarımızla, hocalarımızla, öğrencilerin dershanede, derslikte bir araya gelmelerini, buluşmalarını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl`de Rojava Tepkisi
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
20.01.2026
19:44
Bingöl`de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Bingöl'de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl`de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın