KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Yılmaz, ulusal ajansı bağış'a devretti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanlığı döneminde kendisine bağlı olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nı (Ulusal Ajans) AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a devretti.

Yılmaz, ulusal ajansı bağış`a devretti
13 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA 09:32
0
1926
0
AA aa

Daha önce Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a bağlı olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans), törenle AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a devredildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, devir töreni esnasında yaptığı konuşmasında Ulusal Ajans'a kendisinin gerek bürokraside gerek siyasette elinden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştığını belirterek, kurumun çok kısa sürede çok önemli bir yere geldiğini kaydetti.
Ulusal Ajans'ın Avrupa'da 31 ülke arasında 7. konuma yükseldiğini anlatan Yılmaz, ajansın gençlere, meslek erbabına ve toplumun hemen hemen tüm kesimlerine dönük önemli programlar yürüten bir kurum olduğuna dikkati çekti.
Ulusal Ajans'ın Avrupa-Türkiye ilişkilerinde gündelik hayata dokunan kurumlardan biri olduğunu belirten Yılmaz, Ajans'ın bir taraftan toplumlar arası, diyaloğa, işbirliğine ve bütünleşmeye katkıda bulunurken diğer yandan Avrupa'da Türkiye'nin daha iyi tanıtımına katkıda bulunduğunu söyledi.
Kurumun aynı zamanda Türkiye'de Avrupa standartlarının daha iyi öğrenilmesine de katkı sağladığını anlatan Yılmaz, yine çok çeşitli alanlarda Türkiye'de kapasite gelişimine, yeni fırsatlar oluşumuna destek olduğunu ifade etti.
Ulusal Ajans'ın Avrupa standartlarında çalışan, çok nitelikli personeli olan bir kurum olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti: ''Ben bu vesileyle başkanımız ve tüm personele teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten fedakarca çok güzel çalışmalar sergilediler ve bu güne geldik. Bundan sonra da çok iyi ellere teslim ediyoruz. Değerli Bakanımız Egemen Bağış bundan sonra ulusal otorite olarak bu kurumdan sorumlu olacak. Onun da bu bayrağı çok daha ilerilere taşıyacağından hiç şüphem yok. Özellikle Avrupa'yla bu imaj, tanıtım meselemizde ve diğer konularda çok daha etkili bir şekilde görev yapacağına inanıyorum. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında çok daha etkili bir şekilde çalışacağından eminim. Değerli bakanımıza devrediyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.''
Tören sonrasında Bakan Bağış, Bakan Yılmaz'a çini bir tabak hediye ederken, her iki bakana birer buket çiçek sunuldu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın