KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Yılmaz: 'telefonsuz köy kalmayacak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de Evrensel Fon Gelişmiş Kablosuz Telefon Sistemi (GKTS) montaj çalışmalarının başladığını belirterek, &';Bu sistem sayesinde telefonsuz köyümüz kalmayacaktır'' dedi.

Yılmaz: `telefonsuz köy kalmayacak
10 HAZİRAN 2011 CUMA 08:26
0
1795
1
AA aa

Bingöl'de gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Yılmaz, Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, sistemi kuran Huawei Firması yetkilileri Halit Büyükoğlu, Metin Babaoğlu, Nevzat Arslan, SongXishuang'u merkez Kurudere Köyü'nde kabul etti.

Türk Telekom İl Müdürü Yiğitbaş, Türkiye'deki telefonsuz köylerin telekomünikasyon ağına dahil etmek üzere Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Evrensel Fon GKTS'nin montajlama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ulaştırma Bakanlığınca alt yapısı Türk Telekom'a yaptırılan projede 119 köy ve bu köylere bağlı mezralara hizmet götürüleceğini ifade eden Yiğitbaş, 5 köye Evrensel Fon GKTS sayesinde telefon ve internet hizmeti verilmeye başlandığını belirterek, ''Bu kapsamda Türk Telekom adına kurulum işlerini yürüten Huawei Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından montajlara başlandı. İlk etapta 2 Wimax sahasının montajı tamamlandı. Bu çalışmalarla 5 köy hizmet almaya hazır hale getirildi. Wimax olarak adlandırılan bu hizmet hali hazırdaki 3G sistemlerinden daha ileri bir teknolojiye sahiptir. Örneğin 3G sisteminde bir abone baz istasyonundan maksimum 5 kilometre uzaklıkta ortalama 4-5 megabit internet hizmeti alınırken, Wimax'ta aynı şartlarda 20 kilometre mesafeden 2-16 Megabit internet hizmeti rahatlıkla alınabilecektir. Dolayısıyla daha kaliteli ses görüşmesi, hızlı data ve fax hizmeti alınabilecektir'' diye konuştu.
Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yılmaz, geçen yıl ağustos ayında saha ve etüt çalışmalarına başlanan hizmetin meyve vermeye başladığını anımsatarak, “Sağlanacak Geniş Band Kablosuz Sistemler ile karadan ulaşılmayan köylerimize telefon, fax, internet gibi hizmetler verilecektir. Çok sevindirici bir olaydır. Bu sistem sayesinde telefonsuz köylerimiz kalmayacaktır. Bu sistemi başlatan başta eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Türk Telekom'a ve Huawei firması yetkililerine teşekkür ediyoruz'' dedi.
Bakan Yılmaz, daha sonra İl Türk Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, sistemi kuran Huawei firması yetkilileri Halit Büyükoğlu, Metin Babaoğlu, Nevzat Arslan, SongXishuang ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
HAYDAR (@Misafir_4924)
12 Haziran 2011 Pazar 03:17
yaw be baska ıllerın koylerınde metro var bızım garıp koylerımızde daha tlf yok hadı akp 3 -0 yapta gorım bu kafaylan ınsallah 1 tane bıle aday cıkaramazsın
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın