KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

'Yıldızlara Uzanın' Projesi

Bitlis, Bingöl, Muş ve Tunceli illerini kapsayan, 'Yıldızlara Uzanın Gençlik ve Spor Atılım Projesi' çerçevesinde, bir yılda bin 500 'gençlik ve spor uzmanı' yetiştirilmesi amaçlanıyor.

`Yıldızlara Uzanın` Projesi
30 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 08:31
0
2000
0
AA aa

'Yıldızlara Uzanın Gençlik ve Spor Atılım Projesi'nin tanıtım toplantısı, Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği (ORG-DER), Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi'nin ortak olduğu projede, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 'yıldız' gençlerin keşfedilmesi ve spora yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Tanıtım toplantısında, projeye ortak üniversiteler adına konuşan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, 4 genç üniversite olarak projede yer aldıklarını belirterek, "Yöremiz, ülkemizle kıyaslandığında gerçekten insani ve sosyal sorunların uzun yıllardır birikmiş olduğu bir yöre. Dolayısıyla bölgede kurulmuş üniversiteler olarak bizim vizyonumuz, misyonumuz, diğer üniversitelere göre çok daha farklı olmalı. Adeta şehri sırtımızda, sırtlanıp, ülkemizin diğer kesimlerindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif seviyelere nasıl çıkarabiliriz, bunlarla da ilgilenmemiz gerekiyor" dedi.
"ÜÇ ÖNEMLİ MİSYONUMUZ VAR"
Sorunlu illerde kurulan üniversiteler olarak kendilerinin 3 önemli misyonu bulunduğunu vurgulayan Prof.Dr. Boztuğ, birinci misyonlarının, bölgesel ve yerel müteşebbislere ar-ge ve proje desteği vermek olduğunu söyledi. İkinci misyonlarının da, 'bölgemizde uzun yıllardan beri birikmiş olan, insani ve sosyal sorunlara çözüm paketleri önermek, önerilerin çözüm paketlerine katkıda bulunmak ve öneriler sunmak' olduğunu belirten Boztuğ, "Üçüncü misyonumuz ise, küreselleşen dünyada, üniversitelerimizi uluslararasılaştırma yolunda hazırlayarak, özellikle yakın çevremizdeki komşu ülkelerden öğrenciler alabilmek" diye konuştu.
Prof.Dr. Boztuğ, ikinci misyonları kapsamında, 'Yıldızlara Uzanın Gençlik ve Spor Atılım Projesi'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu projeyi düşünen ve hayata geçirmek isteyen Sayın Bakan başta olmak ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir yıldan fazla bir zamandan beri bu projenin bize, yöremize, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, yeni kurulan üniversitelere katkıları konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizler yeni üniversiteler olarak eğitim-öğretim ve ar-ge'nin dışında sporu mutlaka gençlerimize sunmalıyız. O yöredeki gençlerimizi, her türlü sportif faaliyetlerden, gelişmiş ve iyi antrenörlerimizle buluşturarak, onlara spor imkanlarını sunmalıyız. Kısıtlı imkanlarımızla yapamayacağımız bu hizmetleri, bu proje bize sunacak."
PROJENİN TANITIMI
'Yıldızlara Uzanın...Gençlik ve Spor Atılım Projesi'nin tanıtımı ise, ORG-DER Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Taekwondo Avrupa Şampiyonu Bahri Tanrıkulu yaptı. Projenin özel amaçlarını, 'spor yapamayan gençlere imkan sağlamak ve yıldız sporcu adaylarını ortaya çıkarmak, olimpiyat ruhu ve spor bilincini toplumun geneline yaymak' olarak ifade eden Tanrıkulu, proje kapsamında, elit sporcuların, yıldız sporcularla biraraya gelerek, tecrübelerini paylaşacaklarını kaydetti. Tanrıkulu, yılda 150, 10 yılda ise toplam bin 500 'gençlik ve spor uzmanı' yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Projeyi 10 yılda 20 şehir ve 20 üniversiteye yaymak istiyoruz. Bu da 100 bin yıldız sporcu adayı demek" diye konuştu.
Tanrıkulu, projenin, futbol, basketbol, güreş, taekwondo ve voleybol branşlarında, ilk olarak Bitlis, Bingöl, Muş ve Tunceli illerini kapsadığını vurguladı.
Öte yandan; gençlik ve spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın spor ile ilgili kabulüne katıldığı için, proje tanıtım toplantısına katılamadı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın