BDP Çewlik Gençlik Meclisi, Dörtyol Saat Kulesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla Lice'de öldürülen Medeni Yıldırım'ın öldürülmesini kınadılar.
Basın açıklamasını BDP Çewlik Gençlik Meclisi adına Halis Sarıtağ okudu.
Müzakere sürecine destek verdiklerini belirten Sarıtağ: “21 Mart 2013 Newroz'unda Abdullah Öcalan tarafından başlatılan yeni hamle süreci olarak ta nitelendirdiğimiz yeni bir müzakere süreci başlamıştır. Bu perspektif doğrultusunda Gerilla güçlerinin sınır dışına çekilmesi ve yıllarca devam eden kirli savaşın son bulması için Türkiye halkları ve Ortadoğu'daki halklar için de yeni bir süreç başlamıştır. Dünyadaki tüm devrimlerin deneyimlerine bakıldığında da hiçbir müzakere süreci tek taraflı gelişmemiştir. Bir taraftan müzakerelerin devam ediyor olması diğer taraftan ise hala Kürtlere ve Kürt hareketine karşı kirli politikaların devam ediyor olması biz Kürdistan gençliğini kaygılandırmaktadır. Hükümetin bir an önce bu konudaki tavrından vazgeçmesini istek ve taleplerimize cevap olmasını istiyoruz. İçinde bulunduğumuz bu hassas süreçte, yüzyıllardan beri süregelmiş olan asimilasyon ve tek tipleştirme gibi politikalarıyla kendinden olmayanı kendine benzetmeye çalışıp, tek tip bir kültür, tek tip bir dil ve tek tip bir birey yaratmaya çalışan. Değiştirip dönüştüremediği kültürü, bireyi ise ötekileştirip yok etme politikalarıyla insanlık suçu işleyen Kapitalist sistem ve bu sisteme karşı ayakta durup direnen halkların dün Dersim de, Roboski de bugün ise Lice de haklı talepleri doğrultusunda eylemlerini ortaya koyanlara katliamcı bir zihniyetle yaklaşıp onları yok eden bir düzenle karşı karşıyayız” dedi.
Medeni Yıldırım'ın katillerinin cezalandırılmasını isteyen Sarıtağ: “Bugün başlatılmış olan barış sürecinin ruhuna uygun olmayan politikalarla, halen Kürdistan da devletin güvenlikçi zihniyetten vazgeçmediğini görüyoruz. Özelde Lice genelde ise Kürdistan da karakol, kalekol inşaatlarının hızlandırılıp koruculuk sistemini geliştirmeye dönük adımlar atarak büyük bir savaş hazırlığı içinde olup, süreci tıkayıp, provokatörlere alan açmaktadır. Bu durum bizleri kaygılandırıp, halkların barışa olan inancını zayıflatmaktadır. Lice de katledilen Medeni Yıldırım yoldaşımızın katillerinin derhal tespit edilip cezalandırılmasını istiyoruz. Son olarak bu sürecin sekteye uğramayıp sağlıklı yürüyebilmesi için tüm demokratik güçlerin bu sürece destek vermesini istiyor, bu topraklara bir daha savaşların gelmemesi için birlik olmaya davet ediyoruz. BDP Çewlik Gençlik Meclisi olarak bu süreci destekliyor halkımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz” şeklinde konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından BDP il binasına slogan atarak yürüdü.
Medeni YILDIRIM'ın ne işi var karakol baskınında , o beldede yıllarca karakol var , karakolun yenilenmesi niçin ağır geldi LİCELİLERE , karakollar olmazsa o bölgede , güçlü aşiretler , güçsüz ve zavallı olanları bir kaşık suda boğarlar. Alın size gerçeği geçen hafta LİCENİN merkez köyünde bir garibanı vurdular , vuranlar güçlü olduğu için köyde kaldı, garibanlar yüklemek zorunda bırakıldılar , işte LİCE nin ADALETİ. Yapmayın BEyler birde ÇEWlik gençliği adına çıkıp demeç veriyorsunuz. BİNGÖL lülerin Temsilcisi olamaz , Diyarbakırdaki ZAZALAR şimdiye kadar hiç adam yerine konulmadı, alın size MUSA FARİSOĞLU , niye belediye başkanlığında hiç bir ilçede kendisine yer verilmedi. ZAZA olduğu için. ZAZALAR kendinize geliniz.
keşke bdp bingöldeki patlma içinde yürüyüş yapsafınız oda bi katliam,,işte sizin barış anlayışınız bu,zaten bingölde nekedar mitin yaprsanız yapın hep aynı katılımcılar ve aynı sadıdasınız kimse sizlere artık destek vermiyor ne olduğunuz artık beli,,,sizler barış istemiyorsunuzuzki,,
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
14.09.2026
04:22
Şen Bingöl'de açıkladı: 'Terörsüz Türkiye meselesini başardık'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bingöl'de katıldığı programda Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şen, sürecin son dönemde en fazla mesai harcadıkları konulardan biri olduğunu belirterek, 'Allah'ın izniyle de başardık' dedi.
14.09.2026
04:10
Ayan'dan öğrenci ve velilere kritik tavsiyeler
Milyonlarca öğrenci için yeni eğitim öğretim yılı bugün başlayacak. Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, özellikle ilk günlerde dikkat edilmesi gereken noktaları ve velilerin çocuklarına yaklaşımında önem taşıyan detayları anlattı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın