KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Yıkılan camiler yeniden inşa ediliyor!

Bingöl'de yaşanan depremlerde hasar gören ve yakın zamanda yıkılan 7 camiden 6'sının inşasına başlandı. Müftü Topal, hayırseverlere 'bağış' çağrısında bulundu.

Yıkılan camiler yeniden inşa ediliyor!
02 EYLÜL 2022 CUMA 01:41
8
1999
2
AA aa

Bingöl'de 2003'ten buyan yaşanan depremlerde hasar gören ve depreme dayanıklı olmadıkları yönünde raporlar verilen merkezdeki Karşıyaka Mahallesi Hz. Osman Camii, Simani Mahallesi Hz. Ebubekir Camii, Yeşilyurt Mahallesi Fatih Camii, Yenimahalle Camii, Eski Terminal Camii ve Sanayi Camisinin yıkım işlemleri tamamlanarak temelleri atılmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının hem de hayırsever vatandaşların katkısı ile yapımına başlanan camilerin inşası için 120 milyon lira gibi bir rakama ihtiyaç duyulduğunu belirten Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal; “Hayırseverlerimizin katkısı oldu, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan katkı geldi ve o gelen paralarla biz temelini attık. Bu paralarla inşallah altı caminin de kabasını bitirme noktasına getireceğiz. Bu altı cami için hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Özellikle Bingöllü hayırseverlerimizin yardımlarına ihtiyacımız var" diye konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95206)
02 Eylül 2022 Cuma 13:44
ulucamı hacı hıdır camısındekı kıraları getırıp dagıtsın müftü bey ondan sonra halka cagrıda bulunsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95184)
02 Eylül 2022 Cuma 08:22
sayın hocam camilerimizin etrafı bahçesi tel örgü ile kapatılmasın her alanına banklar yapılsın cami cemaati amcalarımız dedelerimiz kahvede değil camide bahçesinde çayını içsin muhabbet etsin yaşlılarımız yol kenarlarında yürümesin caminin tüm duvar dibinden yürüyüş yolu yapılsın camiye gelen çocuklar için park alanı yapılsın camiye bahçesine giden çıkmak istemesin tam manasıyla temizlik düzen peyzaj örnek olsun 10 yıldızlı değil 100 yıldızlı olsun sadece içi değil tüm alanlar bakımlı olsun... ilginize teşekkür ederiz
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın