KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Yerel yönetimler güçlendirilsin

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Ankara’ya her konuda bağımlı bir kalkınmanın ve kalkınma planlamasının çok sağlıklı ve büyük faydalar getireceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla her anlamda; ana konular dışında, merkezin yetkilerinin yerele devredilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yerel yönetimler güçlendirilsin
13 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 01:12
0
1211
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Atalay, yeni anayasa çalışması, yerel yönetimlerin yapısı ve Bingöl'ün sorunları ile ilgili sorulara cevap verdi.

“Yeni anayasa, 12 Haziran 2011 seçimlerinde bütün partilerin taahhüdüydü” diyen Atalay, şu ifadeleri kullandı.

“Bir başlangıç olarak uzlaşma komisyonu kurulmasını olumlu buluyorum. Ancak bu çalışmaların daha hızlı yürümesi gerektiğini düşünüyorum.”

Yeni anayasa çalışmaları sırasında kendisinden görüş alınıp alınmadığı konusunda soruyu yanıtlayan Başkan Atalay, “Hayır. 1982 anayasa referandumunda en yüksek red, 2010 anayasa değişikliği referandumunda en yüksek katılım ve evet veren bir ilin Belediye Başkanı olarak herhangi bir şekilde görüşümüz alınmadı” diye konuştu.

Başkan Atalay'ın diğer sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Sizin yeni anayasada mutlaka olmasını istediğine inandığınız yada olmasını asla istemediğiniz noktalar nelerdir?

Atalay: “Yeni anayasa Türkiye toplumunun tümüne hitap etmelidir. Özetle nötr bir anayasa olmalıdır. Hiç kimse o anayasadaki herhangi bir ifadeden dolayı kendisini ayrıcalıklı ya da ötekileştirilmiş hissetmemelidir. Bu anayasa, toplumun tüm kesimlerini barıştıracak, kaynaştıracak ve aynı idealler etrafında pozitif etki yapacak bir atmosfer oluşturmalıdır” dedi.

Yerel yönetimlerin yapısı sizce nasıl olmalıdır? Özerk mi, merkeze mi bağlı?

Atalay: “Geçmişte bürokrat olarak 10 yıl hizmet etmiş olduğum belediyecilikte son yıllarda çok ciddi kazanımlar oldu. Ancak bunun yeterli olmadığını düşünüyorum. Özerkliği, ideolojik bir takıntı olarak değil, ancak halka hizmet etmede kolaylaştırma anlamında çok etkili bir konu olarak değerlendiriyorum. Buradaki bütün meselelerin yerelden alınacak kararlarla çözülmesinin hem hizmet ve verimliği daha arttırıcı bir etken oluşturacağını hem de daha sağlıklı bir süreci geliştireceğini düşünüyorum. Ankara'ya her konuda bağımlı bir kalkınmanın ve kalkınma planlamasının çok sağlıklı ve büyük faydalar getireceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla her anlamda; ana konular dışında, merkezin yetkilerinin yerele devredilmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Size göre kentinizin en önemli sorunu nedir?

Atalay: “Kentimizin en önemli sorunu depremselliktir. Bingöl, Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatlarının birleşim noktasında olduğu için birinci derece deprem kuşağında çok riskli yapıları bünyesinde barındırmaktadır. Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi yasası kapsamında bunların bir an önce elden geçirilip, sağlıklı ve depreme dayanıklı yapılar yapılmak suretiyle dönüştürülmesi lazım. Şu anda Bingöl için en büyük sorun olarak bunu görüyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın