KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Yerel medya muş'ta buluştu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Konrad AdenauerStiftung ile ortaklaşa düzenlediği yerel basın seminerlerinin 58'incisi Muş'ta başladı.

Yerel medya muş`ta buluştu
29 NİSAN 2011 CUMA 09:12
0
1377
0
AA aa

Muş Alparslan Üniversitesi (MAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, MAÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Yönetim Kurulu üyeleri, kamu kurum amirleri ile Muş, Ağrı, Van, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta görev yapan gazeteciler katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Emrullah Özbey, gazeteciliğin ve yerel medyanın önemine dikkat çekti.

 

TGC Başkanı Orhan Erinç ise, medyanın yerel, yaygın ve bölgesel gibi sınıflara ayrıldığını, ama gazetecilikte böyle bir sınıflandırmanın olmadığını söyledi. Gazeteciliğin uluslararası kurulları olan her yerde aynı koşullarla yapılan bir meslek olduğunu ifade eden Orhan Erinç; "O açıdan yerel medya var ama yerel gazetecilik yok. Bu da bizim meslek içi seminerlerdeki göz önüne aldığımız noktalardan birini oluşturuyor. Türkiye'de yerel medya ne yazık ki üvey evlat muamelesi görmekten bir türlü kurtulamıyor. Siyasetçilerimizin yaptığı açıklamalar yaşama geçmiyor, söz de kalıyor. Burada bir kez daha yerel medyaya en azından bu seçim döneminde siyasal partilerimizin getirecekleri yenilikleri, destekleri açıklamalarını beklediğimizi de vurgulamak istiyorum" dedi.

 

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da, seminerin Muş'ta düzenlenmesinden mutlu olduğunu kaydetti. Demokrasinin daha iyi oturması, daha iyi bir yönetim ve kaynakların çok daha etkin kullanılması konusunda medyanın önemli bir denge unsuru olduğunu vurgulayan Rektör İnanç "Medya tüm kanatlarıyla, gazetecilikten, televizyondan bütün boyutlarıyla olmazsa olmaz dediğimiz unsurları kendi bünyesinde bulundurması gerekiyor. Sorumlu bir medya, tarafsız bir medya olmalıdır. Haber ilk yapıldığı zaman beyinlerde yer edinir. Siz ne kadar tekzip yayınlarsanız yayınlayın beyinlerde tekzip mümkün değildir. Dolayısıyla haber yapmadan önce yine o dört ayağa dikkat etmeliyiz. Medya bu bağlamda sorumlulukları ile haklarını dengede götüren bir anlayışın ülkemize çok daha katkı sağlayacağına inanıyorum."

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa görev yaptığını dile getiren Muş Valisi Ali Çınar ise, bölgeyi çok iyi bulduğunu belirtti. Muş'un ufkunun açık olduğunu ifade eden Vali Çınar; "Özellikle üniversitenin kurulmasıyla ilimizde akademik gelişmeler çok hızlı özellikle kültürel ve entelektüel düzeyde büyük katkılar sunmaktadır. Belediyemizin, diğer kamu kurum ve kuruluşların çalışmaları, sanayicilerimizin üstün atılım gayretleri artık Muş'u Türkiye'mizde konuşulur hale getirmiştir. Bundan 3-4 yıl önceye kadar ihracatı olmayan bir ildi, ama artık ürün ihraç edecek hale gelmiştir. Şu anda bölgemizde bulunan çimento fabrikası bölgemizin en iyi fabrikasıdır ve yoğun talep vardır. Ayrıca iller genellikle sanayiler tekstille gelişirler. Muş iplikten hemen sonra hazır giyim, sanayisinde gelişme göstermektedir. Giyim firmalarımız büyük markalara ürün dikmektedirler. Bu ilimiz adına güzel bir gelişmedir. Siz basın mensupları, burada bulunduğunuz süre içinde Muş'un gelişimini sizler de görür ve bunu ülkemize aktarırsınız" şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başkanlığını Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz'ın yaptığı ilk oturumda Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, 'Yeni Medya Üzerine Düşünceler', Hürriyet Gazetesi Yazarı Tufan Türenç, 'Medya ve Siyaset', Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, 'Gazetecilerin Örgütlenmesinde Son Durum' konularında sunum yaptı.

 

İkinci oturumda ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Av. Gökhan Küçük, 'Gazetecilerin Hak ve Sorumlulukları' ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ise 'Gazeteci Bakışından Medya Okur Yazarlığı' konularını aktaracak. Oturumu Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mustafa Söylemez yönetecek.

 

Seminerin ikinci günündeki son oturum, Muş Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Tunç'un yöneteceği toplantıyla devam edecek. Bu bölümde Dünya gazetesinden Taylan Erten 'Yerel Basında Ekonomi Haberciliği' ve Tümer Argın 'Yerel Medyada Planlama ve Görsellik' konusunu hem teorik hem de uygulamalı olarak aktaracak.

 

Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın