KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

&';yer bulamayan öğrenciler memleketlerine geri döndüler”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Sekreteri Mesut Kayaoğlu, Bingöl Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilerin yer bulamadığından dolayı memleketlerine döndüğünü söyledi.

&`;yer bulamayan öğrenciler memleketlerine geri döndüler”
01 KASIM 2010 PAZARTESİ 09:01
0
2798
0
AA aa

CHP Bingöl İl Sekreteri Kayaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilerin yer sorunundan dolayı sıkıntılar yaşadığını ve 600'e yakın öğrencinin barınacak yer bulamadığından dolayı memleketlerine döndüğünü ifade etti. 

Memleketlerine geri dönen öğrencilerin eğitim hayallerinin yıkıldığını söyleyen Kayaoğlu, bu öğrencilerin gidişlerinin Bingöl'e kayıp getirdiğini belirterek, “Bingöl Üniversitesi'ne kayıt yapan 600' e yakın genç yer bulamadığı için memleketlerine geri dönmek zorunda kaldı. Bu gençlerin eğitim hayalleri yıkılırken her öğrenci ayda 500 TL harcamış olsa her ay 300.000 TL Bingöl'ün kaybı söz konusu. Esnaflar siftah etmeden dükkânlarını kapatırken bu kadar paranın Bingöl'den gitmesine seyirci kalmak insafla idarecilikle bağdaşmaz. Gerçek durum bu iken Bingöl'de kimi kamu binalarının hangi şahıslara peşkeş çekildiğini hepimiz biliyoruz. Birçok kamu binasının da boş bekletildiğini hepimiz görüyoruz. DSİ Müdürlüğünün arkasında ki kamu lojmanları yıllardır boş bekletiliyor. Tamir edilip öğrencilerin barınması sağlanabilirdi. Eski polis lojmanları gençlerin barınması için açılabilirdi. Kız YİBO ve bölgedeki diğer YİBO okullarına gençler yerleştirilebilirdi. Daha sayamadıklarımız da cabası. Bu ildeki idarecileri ve AKP'li siyasi iktidar yetkililerini göreve çağırıyoruz. Herkes şunu iyi bilmeli bu üniversite ne “A” şehrinin ne de “B” şehrinin bu üniversite Bingöl halkınındır. Onun için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Üniversitemiz yaptığı çalışmalarla kendisiyle beraber kurulan üniversiteler arasında başarı ve gelişim yönünden en başarılı olan üniversitedir. Ayrıca sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla ilimizin sosyo-kütürel yapısına da önemli katkılar sağlamaktadır. Emsalleri arasında ilk sırada olan üniversitemize ve gençlerimize sahip çıkmak bu il sınırlarında yaşayan her vatandaşımızın başlıca amacı ve görevi olmalıdır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın