Projede mevcut işlerden en önemlisi olan wc ve ısıtma sistemlerinin eksik yapıldığını ifade eden Hasar, “Şuan baktığınız zaman burada dükkân satın alan vatandaşın aldatıldığını görebilirsiniz. Projede var gibi görünen tuvaletler ve ısınma sistemleri şuan yok. Buradaki esnaf resmen aldatıldı. O dönem bir işyerini 30–40 bin Euro'ya sattılar. Bu kadar yüksek fiyata satılan birçok dükkan şimdi kullanılmıyor. Birçoğu harabeye dönmüş. Ne ışıklandırma var ne ısıtma sistemi. Esnaf çekindiği için ses çıkarmıyor. Ama hepsi şikâyetçi. Projede kalorifer dairesi var. Fakat oda yapılmamış. Üst kısma kurulan ısıtma sistemleri çalışmıyor. Havalandırmada aynı şekilde hep problemli.
Buradaki esnafların hiçbiri dükkânlarının önüne kurulan bu sistemleri istemiyor. Bunlar normalde belediye iş hanında kurulacaktı. Fakat getirip esnafın kapısının önüne kurdular. Hiç bir işlevleri de yok” dedi.
Çarşı esnafının kış aylarında çok büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Hasar, “Kalorifer yapılmadığı için bütün çarşı esnafı elektrikli ısıtma cihazlarını kullanıyor. Bu uygulama esnafı mağdur ediyor. Hem faturalarına yansıyor hem de sağlık açısından risk altındalar. Soğkular nedeniyle bekçi tutulmadığı için ayrıca bu işyerlerinde kış mevsiminde büyük bir oranda hırsızlık olayı da yaşanıyor” şeklinde ifadeler kullandı.
Çarşının arka bölümlerinin tümüyle harabeye döndüğünü belirten Hasar; esnafın yaşadığı sıkıntının giderilmesi gerektiğini söyledi.