KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Yeni türkiye'de teröre yer yok!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’de, artık teröre ve insan kanı üzerinden siyasete, şiddete yer yok. Yeni Türkiye’de, konuşma var, tartışma ve fikir hürriyeti var” dedi.

Yeni türkiye`de teröre yer yok!
17 OCAK 2012 SALI 01:19
0
1644
0
AA aa

Vesayetçi demokrasiden, normal bir demokrasiye geçildiğini anlatan Kalkınma Bakanı Yılmaz, “Ekonomi geliştikçe terörün tabanı daralıyor. Terör olsa da doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz“ dedi.

Bakan Yılmaz, insanın odak alınması halinde Kürt sorunu da dahil Türkiye'deki temel sorunların büyük ölçüde aşılacağını söyledi. Türkiye'nin vesayetçi bir demokrasiden normal bir demokrasiye yükseldiğini dolayısıyla yeni bir Türkiye dönemine girildiğini ifade eden Yılmaz, “Türkiye'de, artık teröre ve insan kanı üzerinden siyasete, şiddete yer yok. Yeni Türkiye'de, konuşma var, tartışma ve fikir hürriyeti var” dedi. 

PKK'nın en çok bölge halkına zarar verdiğini kaydeden Yılmaz, terörün bitmesi halinde Doğu ve Güneydoğu'da başlattıkları kalkınma hamlesi ile Türkiye'de tersine göçün başlayacağı vurguladı. 

Yılmaz, terörden en fazla Kürtlerin zarar gördüğüne dikkat çekti. Yılmaz, şunları söyledi: “Teröre büyük paralar harcandı. Ama asıl maliyeti terörün, engel olduğu şeylerdir. Maalesef terör o bölgede ekonomik gelişmenin önünde çok ciddi bir engel oldu. Terör, bölge halkına hizmet etmiyor, hezimet yaşattı, yaşatıyor.” 

TERÖR BİZİ YOLUMUZDAN AYIRAMAZ

Yılmaz, PKK'nın bir taraftan hizmetlerin gelmesine engel olduğunu diğer taraftan vatandaşa ‘bak hizmet gelmiyor' diye propaganda yaptığını kaydetti. Kalkınma Bakanı, terör ile kalkınma arasındaki ilişkiyi şöyle anlattı: “Terörle ekonomi arasında bir etkileşim var. Ekonomi geliştikçe terörün tabanı daralıyor. Terör artıkça ekonomi de olumsuz etkileniyor. Ama terör bizi doğru bildiğimiz yoldan ayırmamalı. Terör olsa da olmasa doğru bildiğimizi yapmaya devam etmeliyiz. Şantiye de yaksa, işadamından haraç da istese, çalışanlar da kaçırılsa biz yatırımlara devam edeceğiz. Duble yollar, havaalanları yapıldı. Hakkari'de, Şırnak'ta, Tunceli'de üniversite var. KÖYDES projeleri en çok bu bölge ile Doğu Karadeniz'de yapıldı. Çünkü oraların daha fazla ihtiyacı vardı. Kar kışta, hamile kadınların kızaklarla getirildiği dönemlerden ambulans uçaklarla taşınma dönemine geçtik. Bölge hastanelerinde de hizmet veriliyor tabi. Terörün bitmesi ile hem kimlik hem de ekonomik olarak çok daha rahatlatacak ve normal bir ortama kavuşacağız.” 

ÖZEL SEKTÖR BÖLGEYE GELMEYE ÇEKİNİYOR 

Terörün özel yatırımların bölgeye gelmesini engellediğini kaydeden Yılmaz, şöyle dedi: “Kamu yapıyor ama terörün olduğu yerde maalesef özel sektör daha çekingen oluyor. Bölgenin imajı da olumsuz etkileniyor. Münferit hadiseler nedeniyle bölge ismi terörle özdeşleştiriliyor. Herkes ülkemizin asli parçası ve baş tacıdır. İnsanlarla terör yapanları ayırmak gerek. Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer yandan bu yöndeki hassasiyetimiz mutlaka olacaktır”   

MAKAM ODASI VE DPT MÜSTEŞARINA ALINAN 1.5 MİLYON TL'LİK LOJMAN KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Bakan Yılmaz, makam odası ve DPT müsteşarına alınan 1.5 milyon TL'lik lojman konusundaki sorulara yanıt verdi. Yılmaz, makam odası dahil, bakanlığın makam katındaki onarım ve tefrişlerin ihalesiz gerçekleştirilmesi ve kolon kesildiği iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“Kolon kesilmesi söz konusu değil, Bayındırlık Bakanlığı'na incelettirdim, bir problem yok. Makam katıyla ilgili ihalesiz yapıldı iddiaları vardı, onlar araştırılsın diye ben kendim Başbakanlık'a muracaat ettim. Başbakanlık Teftiş'ten inceleme istedim. Bu işlemler için şu ana kadar tek kuruş bir para ödenmiş değil. Ama bir çalışma yapılmış. İhalesi yok. Bunun değişik boyutlarıyla incelenmesi için Başbakanlık Teftişe yazı yazdım, olay bundan ibaret. Teftişin sonucuna göre gereğini yapacağım. Kimsenin kuşkusu olmasın.”

ODAYA MERAKIM YOK

Yılmaz, “Hayatım boyunca kendi adıma, ne makam odalarına merakım oldu ne lojmanlara merakım oldu. Hiç de merakım yok. Ama bir makam katınızın ötesinde, bakanlığa gelen yerlisi var, yabancısı var. Devletin bir gereği var. Bin türlü insan gelip gidiyor. Özel şahsıma ait yer değil ki. Benim üzüldüğüm taraf orası. O anlamda birşeyimiz olmadığımız halde makama meraklıymış gibi hava oluşturuldu. Yazık yani, doğru değil” diye konuştu.

Yılmaz, bu konuyu kapatmak imkanı varken bunu tercih etmediğini belirtirken, “Soruşturma işini kendi bakanlığıma verirdim. Birine derdim ki ‘inceleyin' diye. Ama ben kendim Başbakanlık'a yazı yazdım. Teftişe birşey varsa inceleyin ‘gereğini yapın‘ dedim. Müsteşarlık'tan bakanlığa geçiş döneminde bir iş ve işlemi içeriyor. Hızlı şekilde bir takım şeyler yapılırken... Kişisel menfaat boyutunu göremedim” dedi.

BAKANLIK LOJMANINA OLMAZ DEDİM

Yılmaz, DPT Müsteşarı Madenoğlu için Ankara'nın en lüks semtindeki Park Oran Sitesi'nde yaklaşık 1.5 milyon TL'ye mal olan lojman satın alınması konusunda ise eleştirilere yanıt verdi.

“Birileri bu kurumu yıpratmaya çalışıyor” diyen Yılmaz, lojman üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadığını söyledi. Yılmaz, daha önce bakanın oturması için lojman alınması konusunda izin çıktığını ancak kendisinin bakanlık koltuğuna oturduktan sonra “olmaz” dediğini belirtti.

Yılmaz, “Bir lojman alındığı doğru. Bakanlık lojmanı, ama bakana kesinlikle değil. İzin alındığı halde ‘bakan lojmanı alınsın' diye, ben bakan olduktan sonra ‘olmaz' dedim. Uygun görmedim. Bakan olarak lojmanda oturmayı uygun görmedim” dedi.

BÜROKRATLARIMIZ DA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Yılmaz, “Müsteşarımızın oturduğu bir lojman, başka müsteşarlar da oturacak. Bu devletin malvarlığına girmiş bir menkul. Kiralama değil ama satın alınma yapılmış. Park Oran tarafında. Bir yolsuzluk, kişisel menfaat yok. Birine kayırma yok. ‘Yüksek veya alçak fiyat' diyebilir-siniz, ona diyeceğim birşey yok, ama bunu bu kadar da büyütmek yazık, günah yani. Bürokratlarımız da gece gündüz çalışıyorlar. Biz de uğraşıyoruz. Bununla mı sabah akşam yatıp kalkacağız. Sanki böyle çok kişisel bir menfaat elde edilmiş bilmem ne falan...” şeklinde konuştu.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın