KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Yeni tebliğ anlatıldı

Fırat Kalkınma Ajansı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'İhracat Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu seminerler, Elazığ, Tunceli, Bingöl'den sonra Malatya'da yapıldı.

Yeni tebliğ anlatıldı
29 EKİM 2010 CUMA 10:35
0
2281
0
AA aa

 

İhracat konusunda yatırımcıların yeni ihracat tebliği konusunda bilgilendirildiği seminer, Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Seminere Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi uzmanları ve ihracatçı firma yönetici ve temsilcileri katıldılar.
 
Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İhracatçılarımız yeni pazarlara ulaştırmak bizim aslı görevimizdir. Hükümetimiz ihracatçılara ve sanayicilere ciddi destekler veriyor. Malatya'nın artık kabuğunu yırtma ve dışarıya açılma zamanı geldi.
 
Önümüzdeki hedefe ulaşmak istiyorsak üretmek zorundayız. Üretirken de dünyadaki rakiplerimizden daha kaliteli üretmek zorundayız. Ancak üretmekle de kalmayıp, ürettiğimizde hazırlamak zorundayız. Dünya pazarının yüzde 50'si Türkiye'nin doğusunda. Yıllardır sorun olan komşularla yaşana sıkıntılardan dolayı, komşularımıza olan ihracatımız çok düşük orandaydı. Şuanda komşularımıza olan ihracatımız yüzde 20'lere çıktı. Önümüzdeki dönem ihracatımızın büyük bir kısmını komşu ülkelere yapacağız. Bizim artık şirketlerimizin de kurumsal yapıya kavuşması gerekiyor" dedi.
 
Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda İhracatı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Emrah Sazak, "İhracatçılara yönelik olarak yeni bir anlayışla yeni bir tebliğ uygulanmaya çıktı. Bürokrasiyi azaltacak, sahadaki kurumlarla iş birliğini geliştirecek bir tebliği uygulamaya koyduk" dedi.
 
Seminer de ihracattaki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.04.2026
16:35
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
31.03.2026
22:25
Bingöl`de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Bingöl'de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Elektrikçi, tesisatçı, servis, kurs, emlak, iş ilanı, kampanya ve benzeri birçok kategori uygulama içinde yer alırken, kullanıcılar aradıkları hizmete kolayca ulaşabiliyor.
31.03.2026
21:54
Bingöl`de Yükümlülere Destek
Bingöl'de Yükümlülere Destek
Bingöl'de denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalanırken, özel sektör desteğiyle giyim yardımı da yapıldı.
31.03.2026
21:40
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Türkiye genelinde trafik kazalarına ilişkin yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. Eksper atamaları artık otomatik yapılacak, vatandaşlardan ek ücret ve komisyon alınmayacak.
31.03.2026
21:23
Bingöl`de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl'de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl genelindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı 1 Nisan itibarıyla başlıyor. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacak.
31.03.2026
20:36
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Bingöl'de Vali Cahit Çelik, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek talepleri dinledi. Toplantıda köy yolları ve asfalt plenti kapasitesinin artırılması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın