KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Yeni tebliğ anlatıldı

Fırat Kalkınma Ajansı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'İhracat Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu seminerler, Elazığ, Tunceli, Bingöl'den sonra Malatya'da yapıldı.

Yeni tebliğ anlatıldı
29 EKİM 2010 CUMA 10:35
0
2328
0
AA aa

 

İhracat konusunda yatırımcıların yeni ihracat tebliği konusunda bilgilendirildiği seminer, Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Seminere Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi uzmanları ve ihracatçı firma yönetici ve temsilcileri katıldılar.
 
Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İhracatçılarımız yeni pazarlara ulaştırmak bizim aslı görevimizdir. Hükümetimiz ihracatçılara ve sanayicilere ciddi destekler veriyor. Malatya'nın artık kabuğunu yırtma ve dışarıya açılma zamanı geldi.
 
Önümüzdeki hedefe ulaşmak istiyorsak üretmek zorundayız. Üretirken de dünyadaki rakiplerimizden daha kaliteli üretmek zorundayız. Ancak üretmekle de kalmayıp, ürettiğimizde hazırlamak zorundayız. Dünya pazarının yüzde 50'si Türkiye'nin doğusunda. Yıllardır sorun olan komşularla yaşana sıkıntılardan dolayı, komşularımıza olan ihracatımız çok düşük orandaydı. Şuanda komşularımıza olan ihracatımız yüzde 20'lere çıktı. Önümüzdeki dönem ihracatımızın büyük bir kısmını komşu ülkelere yapacağız. Bizim artık şirketlerimizin de kurumsal yapıya kavuşması gerekiyor" dedi.
 
Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda İhracatı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Emrah Sazak, "İhracatçılara yönelik olarak yeni bir anlayışla yeni bir tebliğ uygulanmaya çıktı. Bürokrasiyi azaltacak, sahadaki kurumlarla iş birliğini geliştirecek bir tebliği uygulamaya koyduk" dedi.
 
Seminer de ihracattaki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın