KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Yeni tebliğ anlatıldı

Fırat Kalkınma Ajansı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'İhracat Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu seminerler, Elazığ, Tunceli, Bingöl'den sonra Malatya'da yapıldı.

Yeni tebliğ anlatıldı
29 EKİM 2010 CUMA 10:35
0
2239
0
AA aa

 

İhracat konusunda yatırımcıların yeni ihracat tebliği konusunda bilgilendirildiği seminer, Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Seminere Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi uzmanları ve ihracatçı firma yönetici ve temsilcileri katıldılar.
 
Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İhracatçılarımız yeni pazarlara ulaştırmak bizim aslı görevimizdir. Hükümetimiz ihracatçılara ve sanayicilere ciddi destekler veriyor. Malatya'nın artık kabuğunu yırtma ve dışarıya açılma zamanı geldi.
 
Önümüzdeki hedefe ulaşmak istiyorsak üretmek zorundayız. Üretirken de dünyadaki rakiplerimizden daha kaliteli üretmek zorundayız. Ancak üretmekle de kalmayıp, ürettiğimizde hazırlamak zorundayız. Dünya pazarının yüzde 50'si Türkiye'nin doğusunda. Yıllardır sorun olan komşularla yaşana sıkıntılardan dolayı, komşularımıza olan ihracatımız çok düşük orandaydı. Şuanda komşularımıza olan ihracatımız yüzde 20'lere çıktı. Önümüzdeki dönem ihracatımızın büyük bir kısmını komşu ülkelere yapacağız. Bizim artık şirketlerimizin de kurumsal yapıya kavuşması gerekiyor" dedi.
 
Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda İhracatı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Emrah Sazak, "İhracatçılara yönelik olarak yeni bir anlayışla yeni bir tebliğ uygulanmaya çıktı. Bürokrasiyi azaltacak, sahadaki kurumlarla iş birliğini geliştirecek bir tebliği uygulamaya koyduk" dedi.
 
Seminer de ihracattaki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın