KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Yeni korona kararları ilan edildi!

Yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirlerde yeni düzenlemeye gidiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu da devam edeceğini söylerken sokağa çıkma yasağı bulunan yaş gruplarında da kontrollü çıkışların sağlanacağını açıkladı.

Yeni korona kararları ilan edildi!
04 MAYIS 2020 PAZARTESİ 19:57
4
3624
1
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleriyle ilgili kısıtlamalarla ilgili yeni düzenlemeleri açıkladı. Pazar gecesi uzatılan şehirlerarası çıkış yasağının bazı iller için sona erdirildiğini duyuran Erdoğan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de kısıtlamaların kademeli olarak uygulanacağını belirtti.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde 6. kez video konferansla gerçekleşen kabine toplantısı saat 15.10'da başladı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirlerle ilgili yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Bu yıl hac farizası yapılacak mı?

Bu yıl hac farizasının yerine getirilip getirilemeyeceği ile ilgili konuşan Erdoğan, bu konuda henüz karar verilmediği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda çalışma yürüttüğünü ve kararın tüm İslam alemiyle ortak bir istişarede alınması gerektiğini kaydetti.

Belirlenen saatlerde dışarı çıkabilecekler

Kabine toplantısında göze çarpan ilk düzenleme ise 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağı oldu. Her iki yaş grubu belirlenen saatler içerisinde sokağa çıkabilecek.

Yeni düzenlemede dikkat çeken bir diğer unsur ise berber ve güzellik salonlarıyla ilgili oldu. Açıklamaya berber ve kuaförler 11 Mayıs'tan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran'dan itibaren azaltılarak, bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

YENİ KARARLAR ŞÖYLE

*İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştiriyoruz.

*20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulamayı devam ettireceğiz.

*Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz.

*31 ilde şehirler arası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacağız.

*Diğer illerimizde giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Tek çift ticari plakalı taksi uygulamasını 15 Mayıs'ta kaldırıyoruz.

*Berber, kuaför, güzellik salonu 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

*Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

*Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme 1 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

*Belediye ve İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs'ta yeniden açılacak.

*Yüksek öğretim kurumları sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır.

*Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecekler.

* Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran'dan itibaren azaltılarak, bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

*Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran'da başlayacak.

Hazırlamış olduğumuz normalleşme planını daha önceden de belirttiğim gibi dinamik şekilde uygulayacağız. Gelişmelere göre bazı tarihlerin öne alınması bazılarının geriye bırakılması mümkündür.

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rehberlerdeki kurallara en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha uzun olacaktır. Kurallara uyulmaması ve Allah göstermesin salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurabiliriz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58247)
04 Mayıs 2020 Pazartesi 20:42
Aöf finalleri de online sınav olursa memnun oluruz.
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın