KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Yemen için genel görüşme talebi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Balueken, Yemen’de askeri saldırının ardından ortaya çıkan yeni gelişmeler ve AK Parti’nin bu konuda aldığı tutumu görüşmek üzere Meclis’te genel bir görüşme açılmasını istedi.

Yemen için genel görüşme talebi
27 MART 2015 CUMA 02:29
0
1192
0
AA aa

 Baluken, AK Parti'nin Yemen'e saldırıya destek veren tavrıyla, Türkiye'yi adım adım gelen mezhep merkezli çatışmaların içerisine soktuğunu söyledi.

Baluken önergenin gerekçesinde: “Arap Yarımadası ve Ortadoğu'da oluşan bu kriz durumunda AKP iktidarı da hamleler yapmaktadır. Daha önce gerek Arap Baharı adı verilen ayaklanmalar sırasında gerekse de Suriye'deki iç savaş sırasında önemli dış politika hataları yapan AKP iktidarı, Sünni blok görüntüsü veren ve Ortadoğu ile Arap toplumları için büyük yıkımlar getirme potansiyeli olan mezhep merkezli çatışmalarda taraf olmuştur. Bizler Halkların Demokratik Partisi olarak devletler ve çıkar gruplarının iktidar savaşlarının halklara ölüm ve acı getirmesinin önüne geçilmesini, farklı etnik ve inanç kimliklerine sahip halkların demokratik birliğinden taraf olunmasını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de bu yönlü politikalar izlemesi gerekliliğini belirtiyoruz. Bu kapsamda gerek Yemen ile derinleşen krizin hem de AKP iktidarının bu krizdeki yanlış konum almasının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde genel görüşme açılarak görüşülmesi gerekmektedir. Çünkü devletlerarası iktidar savaşını aşıp Ortadoğu, Arap Yarımadası ve Mezopotamya toplumlarını belki de yıllarca sürebilecek kanlı bir pazarın ortasına çekilme durumu söz konusudur. Bu noktada hem Türkiye'nin bölgedeki tarihsel ve stratejik misyonu hem ülke içerisindeki etnik ve dini farklılıkların sosyolojik gerçeklikleri hem de değişen dünya ve bölge koşullarına halklar lehinde ayak uydurabilmenin gereklilikleri bu konuda yapılmasını istediğimiz genel görüşmeyi elzem kılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın