KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Yemekte indirim oyunu: Önce indirim, sonra zam!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son toplantısında yemek siparişi uygulaması üzerinden satış yapan lokantalarla ilgili şikâyetleri inceledi ve yeme-içme sektöründeki indirim oyununa 'dur' dedi.

Yemekte indirim oyunu: Önce indirim, sonra zam!
21 EYLÜL 2021 SALI 11:40
0
1485
0
AA aa

Fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi için gıda fiyatları üzerindeki denetimler yoğunlaşırken, yeme-içme sektörünün indirim reklamları da mercek altına alındı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son toplantısında yeme-içme sektöründeki indirim oyununa ‘dur' dedi. Lokantalarla ilgili şikâyetleri inceleyen Reklam Kurulu, Türkiye'nin önde gelen bir yemek siparişi uygulamasında yapılan “İndirim Yağmuru” adı altındaki kampanyada, fiyatlara önce zam sonra indirim yapıldığını ortaya çıkardı. Tespitlerin ardından 6 firmanın uygulama üzerindeki reklamları durduruldu. Kurul tarafından açıklanan karar dosyasında, “Ürünlere ilişkin indirim uygulanmadan, bir önceki fiyattan satışa sunulduğuna ilişkin kanıtlayıcı bilgi ve belgeler sunulamadı. Ürüne ilişkin indirim öncesi fiyat bilgisinin tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğu, dolayısıyla söz konusu indirimli satışa ilişkin tanıtımlar ile ürünün satış fiyatında gerçekte olduğundan daha fazla indirim yapıldığı izlenimi oluşturularak tüketicilerin aldatıldığı değerlendirildi” ifadelerine yer verildi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ
Kurul, kararında yapılan tespitleri de paylaştı. Örneğin, bir lokantanın tavuk kanadını, internet adresinde yüzde 30 indirimle 45 lira yerine 31,5 liraya satışa sunduğu, firmaya ait menüde ise ürün fiyatının 30 lira olduğu belirlendi. Aynı lokantada, patlıcanlı kebabın internette yine yüzde 30 indirimle 55 lira yerine 38,5 liraya satışa sunulduğu, firmaya ait menüde ise ürün fiyatının 40 lira olduğu tespit edildi. Bir balık lokantasının da 1 kilogram hamsi tavayı internette yüzde 35 indirimle 82 lira 90 kuruş yerine 53 lira 89 kuruşa satışa sunduğu, firmaya ait menüde ise ürün fiyatının 54 lira olduğu tespit edildi. Benzer şekilde, farklı bir lokantada bir kebap dürümünün internet adresinde 38 lira yerine 19 liraya satışa sunulduğu, aynı ürünün fiyatının firmaya ait menüde 15 liraya satıldığı belirlendi. Kararlarda, internet üzerinden yapılan alışverişlerde indirim uygulanmış gibi sunulan, oysa menü fiyatından bile pahalıya satılan ürünlere ilişkin daha birçok örneğe yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
03.05.2026
19:45
Yayan`dan `Genel Kurulda Usulsüzlük` iddiası!
Yayan'dan 'Genel Kurulda Usulsüzlük' iddiası!
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurulunda adaylıktan çekilen Saim Yayan, 501 üyeli kooperatifte yönetimin yalnızca 27 oyla belirlenmesini eleştirerek, sürecin usulsüz ve adil olmayan bir şekilde yürütüldüğünü öne sürdü.
03.05.2026
19:43
Bingöl`de yakalanan 16 şüpheliden 4`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 16 şüpheliden 4'ü tutuklandı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen narkotik ve asayiş uygulamalarında 16 şüpheli yakalanırken, 4 kişi tutuklandı.
03.05.2026
19:42
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Bingöl'de Yapı Stokunun Yüzde 75'i Yenilenmiştir'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 1 Mayıs 2003 depreminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, il genelinde yapı stokunun yüzde 75 oranında yenilendiğini belirterek, konteyner ve çadır kent kapasitesine ilişkin detayları paylaştı.
03.05.2026
19:41
Heyelanda kapanan köy yolunda çalışmalar sürüyor
Heyelanda kapanan köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Gençtavuz köy yolunda aşırı yağışların neden olduğu heyelan sonrası yol ulaşıma kapanırken, ekipler bölgede yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın