KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Yedisu'da yolsuzluk skandalı

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti hakkında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle aralarında kaymakam, belediye başkanı, kurum müdürleri ve muhtarların da bulunduğu birçok kişi hakkında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açıldı.

Yedisu`da yolsuzluk skandalı
09 KASIM 2013 CUMARTESİ 02:54
0
7655
0
AA aa

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti hakkında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle aralarında kaymakam, belediye başkanı, kurum müdürleri ve muhtarların da bulunduğu birçok kişi hakkında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2009 yılında Yedisu SYDV hakkında yapılan denetimde, 2005-2008 yılları arasında yapılan vakıf işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığı, Yedisu SYDV mütevelli heyeti hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, heyet üyeleri hakkında Karlıova Asliye Ceza Mahkemesi'nde “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçundan dava açtı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yolsuzluğun temelinde vakıf sekreteri S.E.'nin bulunduğu belirtildi. Belirtilen dönemlerde ise heyet başkanlığını kaymakamın yürüttüğü tespit edildi. Soruşturma kapsamında 2 kaymakam hakkında da dava açıldı. Heyet üyeleri arasında kurum müdürleri, belediye başkanı, muhtarlar da bulunduğu bildirildi.

VALİLİK KAYMAKAMLARA SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Bingöl Valiliği'nin 2009 yılında mütevelli heyet başkanları olan kaymakamlar Ö.Ö. ve Ç.K. hakkında soruşturma izni verilmesi üzerine Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Yine söz konusu dönemler içerisinde vakıf sekreteri S.E. hakkında Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karlıova Asliye Ceza Mahkemesi'nde “Zincirleme özel belgede sahtecilik ve zincirleme hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak” suçlarından dava açıldı.

Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığı 2010 yılında 19 mütevelli heyet üyesi hakkında güveni kötüye kullanma kapsamında Bingöl Valiliği'nden soruşturma izni isterken, valiliğin 2011 yılında soruşturmaya izin vermediği bildirildi. Savcılığın itirazı üzerine Malatya Bölge İdare Mahkemesi itirazı kabul ederek soruşturma izni verdi.

İfadeleri alınan heyet üyeleri savunmalarında, alınan kararların daha sonra kendilerine imzalatıldığını, kararların vakıf başkanı, vakıf müdürü ve vakıf sekreteri tarafından takip edilerek yürütüldüğünü, ayrıca ek bir defter tutularak imza taklidi yapıldığının tespit edildiği bildirildi.

Mütevelli heyetinin kaymakam başkanlığında, belediye başkanı, malmüdürü, ilçe milli eğitim müdürü, Sağlık Bakanlığı ilçe üst görevlisi, ilçe müftüsünün yanı sıra varsa ilçe tarım müdürü, köy ve mahalle muhtarlarının kendi aralarından seçecekleri 1 köy muhtarı, 1 mahalle muhtarı, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 hayırsever vatandaştan oluşuyor.

SORUŞTURMADA İDDİANAMEYE YANSIYAN ÇARPICI İDDİALAR

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yürütülen soruşturma iddianamesine çarpıcı iddialar yansıdı. İddianamede, “2007 yılında geçici köy korucularına 15.000 YTL barınma yardımı kararı alan vakıf mütevelli heyeti, yardımların yapılış şekli ve mahiyeti gereği sarf evraklarının temin edilmemesi ve ödüllendirme anlamında yapıldığı anlaşıldığı ve bu durumun SYDV mevzuatında yer alan vakıf amacı ile örtüşmediği, vakfın banka hesabından 2007 yılında çekilen paranın 2008 yılında vakıf kasasında bulunmadığı ve nerede olduğu hakkında açıklama getirilemediği anlaşıldığı, 2005 yılında 20.033,69 YTL, 2006 yılında 15.283,67 YTL, 2007 yılında 11.948,78 YTL, 2008 yılında 32.947,68 YTL olmak üzere 80.213,82 YTL'nin ödemenin banka şubesi aracılığıyla sarf edildiği, ancak ödemelerin mal veya hizmet alımı ya da yardım niteliği taşıyan hiçbir belgenin olmadığı ve vakıf kayıtlarında yer almadığı, 2005 yılında esnafların işyerlerinin daha sağlıklı hale getirmesi için faizsiz 3 yıl ödemeli nakdi kredi tahsisine karar verildiği, ancak kredi tahsisin vakıf uygulamalarında yeri olmadığı, 2007 yılında araca kesilen trafik cezalarının vakıf bütçesinden karşılandığı, bu şekilde kamu zararına neden oldukları” ifadeleri yer aldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın