Bingöl'de önceki gün etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, il geneli 278 köy yolunu ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresi Genel SekreterliÄŸi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Åžube MüdürlüÄŸü kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara baÅŸlarken, belediye ve karayolları ekiplerinin de çalışmalara aralıksız devam ettiÄŸi belirtildi.
YARIM METRE KAR YAÄžDI
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde devam eden kar yağışı, hayatı adeta felç etti. Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduÄŸu ilçede, birçok esnaf kepenk açmadı. İlçenin Karlıova, Erzurum ve Erzincan ile karayolu baÄŸlantısı kesilirken, kırsal kesimdeki tüm köy yollarının da ulaşıma kapandığı belirtildi.
İlçe belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir ÅŸekilde sürdürürken, vatandaÅŸlar evlerinin çatı ve önlerini kardan temizlik için yoÄŸun çaba sarf ediyor.
Kar yağışının hayatı durma noktasına getirdiÄŸini belirten İzzettin ErmiÅŸtekin, “Yarım metre kar yaÄŸmış, tüm yollarımız kapandı. Halimiz ne olacak, yetkililer bu halimizi görsün. İlçede hayat durma noktasına gelmiÅŸ, hayvan yemlerimiz bitmiÅŸ yetkililer bizleri düÅŸünsün” dedi.