KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2025 Pazartesi
°C

Yedisu GES için ÇED kararı olumlu çıktı

İlanda, Bingöl Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kararın halka duyurulması gerektiği vurgulandı.

Yedisu GES için ÇED kararı olumlu çıktı
04 TEMMUZ 2023 SALI 05:21
4
3590
0
AA aa

Özaltın firması tarafından Kiğı İlçesinde Yedisu HES'e yardımcı kaynak olarak yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali (GES) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:

“BİNGÖL ili KİĞI ilçesi Duranlar Köyü sınırları içerisinde ÖZALTIN ENERJİ ÜRETİM VE İNŞAAT A.Ş. tarafından yapılması planlanan YEDİSU HES YK GES (22,709605 MWm/22,709605 MWp/22,709598 MWe- 34,05 ha alanda) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; BİNGÖL Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanunu'na istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.03.2025
21:39
Gayrimenkul ilanları e-Devlet onayı olmadan yayınlanamayacak
Gayrimenkul ilanları e-Devlet onayı olmadan yayınlanamayacak
7 Nisan'dan itibaren gayrimenkul ilanları e-Devlet onayı olmadan yayınlanamayacak. Bu radikal kararla sahte ilanlar, fiyat manipülasyonları ve piyasadaki dengesizlikler tarihe karışıyor.
30.03.2025
08:37
Kazım Ataoğlu vefat etti
Kazım Ataoğlu vefat etti
Bingöl siyasetinin önemli isimlerinden Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, gece yarısı geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
30.03.2025
03:53
Bingöl`de bayram kana bulandı! Yaralı genç hayatını kaybetti
Bingöl'de bayram kana bulandı! Yaralı genç hayatını kaybetti
Bingöl merkez Beşyol'da yaşanan kavgada silahla yaralanan genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, otopsi için Genç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
30.03.2025
02:50
Bingöl`de silahlı kavga! Biri polis iki yaralı
Bingöl'de silahlı kavga! Biri polis iki yaralı
Bingöl merkez Beşyol Kavşağı mevkiinde yaşanan kavgada silahlar çekildi. Biri polis memuru iki kişi yaralandı. Yaralı şahsın durumunun ağır olduğu ve entübe edildiği bildirildi.
30.03.2025
02:49
Bingöl`de kar nedeniyle kapalı köy yolu ulaşıma açıldı
Bingöl'de kar nedeniyle kapalı köy yolu ulaşıma açıldı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde karla kaplı olan köy yolu, iş makinelerinin yardımıyla ulaşıma açıldı.
30.03.2025
02:47
Hafif ticari araç takla attı, sürücü şans eseri kurtuldu
Hafif ticari araç takla attı, sürücü şans eseri kurtuldu
Bingöl-Elâzığ yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç refüje çıkarak ağaca çarpıp takla attı. Büyük hasar alan aracın sürücüsü yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın