Bingöl'ün Solhan ilçesinde donmak üzere olan 5 yavru köpeği bulan esnaflar, el birliği yaparak yavrulara sahip çıktı.
İlçe garajı yanında demir profilden kulübe yapan esnaflar, yavruları süt ve etle besleyerek hayatta kalmalarını sağladı.
Esnaflardan Ahmet Bağsız, yavruları ilk bulduklarında henüz gözlerini açamadığını, o süreçte sütle beslediklerini söyledi.
Bağsız, “İlk birkaç gün anneleri gelir diye bekledik. Annelerinin gelmediğini fark edince yavruları sütle besledik. Daha sonra et ve balık yedirmeye başladık. Havaların soğumasıyla birlikte esnaf arkadaşlarla demir profilden kulübe yaptık. Şuanda yavrulara sahip çıkarak, besliyoruz” dedi.
Yavru köpeklerin daha korunaklı bir ortama alınması gerektiğini belirten Bağsız, şunları söyledi: “Yavrular, soğuk havada donarak ölebilir. Bu yavruların hayvan barınağına götürülmesi gerekiyor. Yetkili mercilerden yavrulara sahip çıkmasını istiyoruz.”
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
05.02.2025
20:27
Şivan Serhed'den Bingölspor marşı
Bingöl'de Ses Sanatçısı Şivan Serhed, BAL temsilcimiz ve grup lideri 12Bingölspor için yazıp seslendirdiği marşı takıma ve taraftara armağan etti.
05.02.2025
19:23
Hemşehrimiz Kurtaran'a yeni görev
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Bingöllü hemşehrimiz Mahmut Kurtaran, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
05.02.2025
14:35
Bingöl'de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 8 şüpheli yakalandı.
05.02.2025
14:23
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
D Gurubu Hastane statüsündeki Bingöl Genç Devlet Hastanesi C gurubu hastane statüsüne yükseldi. Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Yapılan girişimler neticesinde Genç ilçemizde ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, birçok branşta sağlık hizmeti almaya başlayacaktır' dedi.
05.02.2025
13:27
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın