KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

'Yatırımların hiç biri üretime dayalı olmamış'

Bingöl Belediyesi HDP Meclis Grubu Sözcüsü Ferhat Yıldırım: 'İlimize yapılmış gibi gösterilen yatırımların hiç biri üretime dayalı olmamış, ilin sürdürülebilir ekonomisini güçlü kılmaya kısaca sanayileşmeye vesile olmamıştır.'

`Yatırımların hiç biri üretime dayalı olmamış`
15 HAZİRAN 2021 SALI 17:41
9
2210
5
AA aa

Bingöl Belediyesi HDP Meclis Grubu Sözcüsü Ferhat Yıldırım, yazılı bir açıklamada bulundu.

Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere Otopark Yönetmeliği tüm tezatlığı ve tartışmalarıyla 31.03.2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir. En büyük tartışma konusunu birlikte getiren yönetmelik “parayı ver, otopark yapma” diye bir algı oluşturmaktadır. Yönetmeliğe dair asıl tartışılması gereken konu bu olması gerekirken otopark bedelleri üzerinden tartışmaya açılmaktadır. Bu sebepten dolayı söz konusu yönetmeliğin belediye meclislerinde ciddi boyutlarda muammaya sebep olduğu da aşikârdır. Çünkü halkın menfaatini kollayan biz halkçı demokrasi çevrelerine karşı iktidar ve ortakları tek ses olup halkın menfaatine karşı strateji geliştirme çabasına girmektedirler. Bu yönetmeliğe göre bitişik nizam parsellerde, bitişik binaların temellerinin alt kotundan daha aşağıya inilmesinin statik bakımdan risk içermesi nedeniyle otopark ihtiyacının parselinde karşılanamayan miktarı için ilgili idareye otopark bedeli ödenmek suretiyle bölge otoparkından faydalanabilme imkânı sağlanmaktadır.  Ancak bu imkân, yapı birim maliyetini arttırdığı için halkın alım gücünü düşürecektir. Bunun makul olan yapılabilirliği, birim metrekareye ödenmesi gereken otopark bedellerinin belediye meclisleri tarafından imkânlar dâhilinde en alt sınırdan belirlenmesidir. Özellikle bu yönetmelik ile tartışılan otopark bedeli açısından mahalleler, caddeler, sokaklar arası ciddi adaletsiz dağılımlara yol açabilecek uygulamalardan kaçınmak gerektiğini Bingöl Belediyesi HDP meclis grubu olarak ifade etmek isteriz.

Bingöl Belediyesi HDP meclis grubu olarak; ilimizin gelir kaynakları ile ekonomik durumunu mukayese etmiş olup kişi başına düşen gelirin ülkenin açlık sınırı altında kaldığını tespit etmiş bulunuyoruz. İlimiz, bölgeler arası hatta iller arası uygulanan ayrımcı merkezi politikalar sonucunda bir yüzen ada örneğine bir güneşin doğuşu örneğine rağmen turizme kazandırılması açısından gelişmişlik yaşamamıştır. Ayrıca ilimize yapılmış gibi gösterilen yatırımların hiç biri üretime dayalı olmamış, ilin sürdürülebilir ekonomisini güçlü kılmaya kısaca sanayileşmeye vesile olmamıştır. Yine tarım veya hayvancılık destekleri gibi görünen hibe-kredi programları da gelenekselleşmiş olarak kapitalist merkezlerin zenginleşmesine katkıda bulunmuş, alt gelir grubu vatandaşların yüksek teminat vb şartlara takılarak faydalanamadıkları programlar olarak zihinlerde yerini korumaktadır. En önemli husus ise vatandaşlarımızın çoğu günlük emek ile aşını kazanan, düşük gelirli hanelerin bireyleridirler. Halkımızın çalıştığı kadarıyla kazanıyor olması, günümüz pandemi şartlarının ve ekonomik şartların malumiyetinden kaynaklı ciddi ekonomik buhran yaşıyor olduğu realitesini de ortaya koymak istiyoruz. Çoğaltabileceğimiz tüm bu sebeplerden dolayı meclisimizin gündemi olan otopark bedellerinin yüksekten kararlaştırılmasının yapı birim fiyatı artışına sebep olacağı ve bu yapı birim fiyat artışının direkt olarak alım gücü zayıf olan halkımızın vatandaşlarımızın mağduriyetini büyüteceği kanaatindeyiz.

HDP meclis grubu olarak ilimizin mahallelerini tek tek analiz ederek yoğunlukları ve işleklikleri yönünden gruplara ayırma hususunda çalışma yürüttük. Gruplandırma çalışmamız şöyledir;

 

  1. Grup
  • Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi
  • Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi
  • Selahattin Eyyübi Mahallesi
  1. Grup
  • Karşıyaka Mahallesi
  • Saray Mahallesi
  1. Grup
  • Kültür Mahallesi
  • İnalı Mahallesi
  • Simani Mahallesi
  1. Grup
  • Yenişehir Mahallesi
  • İnönü Mahallesi
  1. Grup
  • Yeşilyurt Mahallesi
  • Yeni Mahalle
  • Mirzan Mahallesi
  • Bahçelievler Mahallesi

Grubumuzca yapılan çalışmalar sonucunda 1, 4 ve 2. Gruplar için otopark bedeli hesaplamasında yapının birim metrekaresine 10,00 TL önerilmiştir. 3. Grup için otopark bedeli hesaplamasında yapının birim metrekaresine 8,00 TL ve 5. Grup için ise otopark bedeli hesaplamasında yapının birim metrekaresine 6,00 TL önerilmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83847)
17 Haziran 2021 Perşembe 06:28
HDP-PKK isimli ....parti bu ülkenin ve bu memleketin başına gelen büyük bir felâkettir.
Siyasi aldatmacalar ile fitne ve fesat çıkaran bir partidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83831)
16 Haziran 2021 Çarşamba 11:12
Bingöl Belediyesi içine düştüğü borç batağından kurtulmak elindeki gayri menkulleri satışa çıkarıyor her gün bu da yetmiyor gibi şimdi de otopark yasasına dayanarak müteahitlerden daire başı faiş bir meblağ istiyor. Bu istedikleri meblağlar dolaylı olarak yine ev alacak vatandaşın cebinden çıkıyor, ev fiyatlarının artmasına neden oluyor. Belediye resmen ev fiyatlarının artmasına neden oluyor bingöllde.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83829)
16 Haziran 2021 Çarşamba 10:39
50 Yıllık terör mucadelesi icin verilen canlar, harcanan emek ve yapılamayan yatırımlar. Hatta herşeye rağmen yatırım için çalışanların şehit edilmesi bir tarafta dururken ülkenin gayri safi milli hasılatından PKK terörü için harcanan tiriliyonlarca para. HDP nin ülkeyi bölmek için hizmet ettiği eller yüzünden olmadimi. Şimdi kalkmış yine yalandan siyaset ile insanları aldatmaya devam ediyorsunuz. Sizler u cinayet örgütüne sırtını dayamış sizler evlatlarınizin gözlerine bakıp iyi insan olmayı nasıl anlatıyorsunuz merak ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83819)
16 Haziran 2021 Çarşamba 04:47
HDP'yle yatırım kelimesinin yanyana gelmesini israilin tövbe edip müslüman olmasına benziyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83817)
16 Haziran 2021 Çarşamba 01:47
Bingöl taxi yan tarafında zaten kaçak büfe olan yere bu kez de ek yapılarak kuaför yapılmakta belediye nasıl izin veriyor ya akıl işi değil
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın