KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Yatırımcıların Sorunlarını Dinledi

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Bahadır, etçi tavuk kümeslerini ve 12. Etap kapsamında yapımı devam eden Modern Damızlık Sığır işletmelerini ziyaret ederek, yatımcıların sorunlarını yerinde dinledi.

Yatırımcıların Sorunlarını Dinledi
20 TEMMUZ 2018 CUMA 21:01
4
2724
0
AA aa

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Bahadır, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar 9. Etap kapsamında projeleri tamamlanan Etçi tavuk kümeslerini ve 12. Etap kapsamında yapımı devam eden Modern Damızlık Sığır İşletmelerini ziyaret ederek yatımcıların sorunlarını yerinde dinledi.

2015 yılında Bakanlık tarafından KKYDP kapsamında hayvancılık barınaklarına hibe desteği verilmesiyle 9 adet etçi tavuk çiftliği ve 6 adet Büyükbaş sığır işletmesinin faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Bahadır, modern hayvancılık işletmelerinde refahın artacağını belirtti.

Bahadır; “Bu tesisler, ilimizde tarımsal gelirin çeşitlenmesi ve örnek teşkil etmiş olması açısından da önemlidir. Bu örneklerin  artırılması için İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir. Bu gün itibari ile ilimizde yılda 1.600.000 adet etçi broiler tavuk üretimi gerçekleşmektedir. Bu ilimiz ve ülke ekonomisi için ciddi bir katma değerdir. Ayrıca sayıları dokuzu bulacak olan büyük baş hayvan işletmelerinin hem Sütaş A.Ş.  Entegre Büyük Baş Hayvancılık İşletmeleri hem de ilimizde faaliyet gösteren diğer süt ve et işleme tesislerinin ham maddesinin karşılanması açısından da önemli olduğunu ifade ederek; bu işletmelerin güvenilir gıda kaynaklarına sağlıklı erişimi, hayvan refahının sağlanması ve modernizasyonu ile diğer üretici ve işletmelere de örnek olacağını" dedi.

Faaliyetleri yerinde inceleyen Bahadır, yatırımcılardan ve personellerden teknik bilgi aldıktan sonra, yatırımcıların karşılaştıkları sorunlara ivedilikle çözüm bulunması noktasında gerekli hassasiyeti göstereceklerini, ayrıca diğer kurum, kuruluş ve paydaşları ilgilendiren hususlarda da yardımcı olacaklarını ifade ederek, bu tesislerin başta ilimiz ve bölgemiz ile ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın