KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Yaşlılarımız mutlu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Türkiye’nin yaşlı nüfusuna ilişkin verilerini paylaştı. Buna göre, Türkiye’de bulunan yaşlıların yüzde 63,4’ünün mutlu olduğu belirlenirken, TRB1 bölgesindeki iller arasında yaşlıların en fazla mutlu olduğu il Bingöl.

Yaşlılarımız mutlu
01 EKİM 2015 PERŞEMBE 03:11
0
1865
0
AA aa

 TÜİK'in 2014 verilerine göre, Türkiye'de 6 milyon 192 bin 962, Diyarbakır'da 71 bin 568, Şanlıurfa'nın ise 66 bin 643 yaşlı nüfusu bulunuyor.

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı Türkiye'de 8,0, Diyarbakır'da 4,4, Şanlıurfa'da ise 3,6 oldu. Nüfus projeksiyonlarında 2023 yılında yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı Türkiye'de 10,2, Diyarbakır'da 5,1, Şanlıurfa'da 4,0 olarak hesaplandı.

Yaşlı bireylerin genel mutluluk düzeyi 2013 verilerine göre, Türkiye'de mutlu olanların oranı yüzde 63,4, orta olanlar yüzde 23,6, mutsuz olanların oranı ise yüzde 13,0 olarak hesaplandı. Diyarbakır'da mutlu oranı yüzde 49,9, orta yüzde 23,7 ve mutsuz yüzde 26,4 olurken, Şanlıurfa'nın ise mutlu yüzde 52,0, orta yüzde 16,4 ve mutsuz yüzde 31,6 oldu.

BİNGÖL'DE YAŞLILAR MUTLU

Yaşlıların mutluluk verilerinin paylaşıldığı açıklamada, TRB1 bölgesindeki iller arasında mutluluk seviyesi en yüksek olan il Bingöl oldu.

Bingöl'deki yaşlı bireylerin yüzde 64,8'i mutlu, yüzde 17'si ise mutsuz; Malatya'da yüzde 58,6'sı mutlu, yüzde 22,4'ü mutsuz; Elazığ'da yüzde 62,8'i mutlu, yüzde 15,3'ü mutsuz; Tunceli'de ise yaşlı bireylerin yüzde 31,9'u mutlu, yüzde 37,4'ü ise mutsuz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın