KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Yasinleri sahipsiz mi sandınız?

Yasin Börü ve arkadaşları için düzenlenen programda konuşan Güneş; “Yapmayın, etmeyin, Yasinleri yakmayın. Yasin’i çocuk mu zannediyorsunuz, kimsesiz mi zan ediyorsunuz? Yasin’in dayandığı gücü fark etseydiniz uykularınız kaçardı, akıllı olun” dedi.

Yasinleri sahipsiz mi sandınız?
11 EKİM 2016 SALI 20:40
0
1404
0
AA aa

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Gençlik Kolları tarafından 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için program düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam eden program sinevizyon ve ardından 6-8 Ekim olaylarını canlandırıldığı tiyatro gösterimi yapıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Avukat Emin Güneş, “İslami faaliyet yürüten bir çok camia vardır. Kendi adıma söylüyorum. Hiçbir yapının ve camianın maddi gücü bende bir gıpta ve özenti oluşturmadı. ‘Bu kadar devasa binaları var, şu kadar mensupları var' demedim, hiç umurumda bile olmadı. Ben hep şuna gıpta ettim;  ‘Ne kadar şehitleri var' eğer ki biz birbirimizle bu dava uğruna şehadet yarışına girersek, işte o zaman davanın bayrağı olan Kelime-i Tevhid en yükseklere çıkar. Mesele burada” diye konuştu.

“YASİNLER SAHİPSİZ DEĞİL”

Güneş, FETÖ/PDY ve PKK'yı kast ederek, Müslümanlara karşı yaptıkları yanlışlar konusunda defalarca uyarılmalarına rağmen yanlışlarına devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Müslümanlara karşı savaşan, mücadele edenleri zaman zaman uyardık. Özelikle bugünlerde gündem olan FETÖ'cüleri. Onların ileri gelenlerini uyardık. Dedik ki siz kendinizi güçlü hissedebilirsiniz, ardanızda Amerika olabilir. Çok sayıda kadronuz olabilir. Her yerde güçlü olabilirsiniz. Ama biz de kimsesiz değiliz ha! Biz de sahipsiz değiliz ha! Bizim sahibimizi de bir kenara not edin ha! Gelinen nokta her şeyi gösteriyor. Bu günleri bize gösteren Allah'a hamd olsun. Nasıl rezil oldular ve müminler nasıl izzete kavuştular? Ötekilerine de dedik;   Yapmayın, etmeyin, Yasinleri yakmayın. Yasin'i çocuk mu zannediyorsunuz, kimsesiz mi zan ediyorsunuz? Yasin'in dayandığı gücü fark etseydiniz uykularınız kaçardı. Akıllı olun. Dokunmayın, sonra ne oldu biliyor musunuz? Cizre bodrumlarından yanan cesetler çıkarıldı. Yasinlere onu yapmayacaktınız.” İfadelerini kullandı.

Güneş son olarak, “Allah,  ‘benim dinime yardım edeni yardımsız bırakmam' buyuruyor. Allah'ın yardım ettiğine kim galip gelebilir? Allah müminlerin dostudur. Eğer biz bir yerde zillete düşmüşsek, sahipsiz kalmışsak kendimizden bileceğiz. Allah'a karşı olan dostluğumuzu gözden geçireceğiz. Biz ona dost kalırsak o bizi yalnız bırakmaz. Onun vadi haktır. O vadinden dönmez” şeklinde konuştu.

Program yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
12:05
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl, bugün saat 11.53'te merkez üssü Adaklı İlçesi olan 3,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
13.02.2025
11:17
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi. Buna göre; meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hâkim ve savcılar, öğretim görevlisi olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.
13.02.2025
10:45
Bingöl`de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de etkisini gösteren karla birlikte İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında karla mücadele için seferber oldu. 54 araçla karla mücadelenin kesintisiz süreceğini belirten Genel Sekreter Enes Üçgül, vatandaşlardan da olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmalarını istedi.
13.02.2025
00:15
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, esrar maddesi ele geçirildi. Yaşı küçük olduğu için hakkında 'Suça Sürüklenen Çocuk' sıfatıyla adli işlem yapıldığı belirtildi.
12.02.2025
23:56
Bingöl`de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl'de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yoğun kar uyarısı nedeniyle 13 Şubat Perşembe günü Bingöl genelindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu.
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın