KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2025 Perşembe
°C

Yasin börü'nün yerine kurban eti dağıtılacak

Bingöl Merhamet Eli Derneğinden yapılan açıklamada, muhtaçlara kurban eti dağıtmak için çıktıkları yolda sokağa salınan vandallar tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacağı belirtildi.

Yasin börü`nün yerine kurban eti dağıtılacak
23 EYLÜL 2015 ÇARŞAMBA 15:30
0
2037
0
AA aa

Bingöl Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği) ‘Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?' sloganıyla başlatılan kampanyaya destek vereceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Merhamet Eli Derneği, Yasin Börü ve arkadaşlarının Diyarbakır'da yaptığı gibi Bingöl'de de fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtılacağı ifade edildi.

Merhamet Eli Derneği açıklamasında, özellikle bağışta bulunacak hayırseverlerin kesim ve dağıtımda bulunmalarını isteyerek, dağıtım esnasında belki yılda bir et yüzü görmeyen çocukların o yüzündeki tebessümü görmeleri gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “6-8 Ekim 2014 tarihinde Kobane bahanesiyle sokağa dökülen gözü dönmüş caniler, kurban eti dağıtan Müslümanları hedef aldı ve bu saldırılarda Yasin Börü ve arkadaşları vahşice şehit edildi. 6-8 Ekim saldırılarında kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü'nün yarım kalan hayırlı işini devam ettirmek istiyoruz. ‘Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?' sloganıyla Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmak isteyen gönüllü kardeşlerimizi bekliyoruz. Yasin Börü'nün yaşıtları bayramda gezip eğlenirken kendisi muhtaç ve yetim ailelere bir lokmada olsa et ulaştırma derdindeydi. Ama maalesef elinde kalan poşetleri dağıtamadan katledildi, kaldığı yerden biz devam ettirmek istiyoruz. Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizlerde Bingöl'den bu kampanyaya destek vereceğiz. Tüm hayırseverleri bu hayırlı organizasyona bekliyoruz” denildi.

Kampanyaya Bingöllülerin de destek vermesi istenilen açıklamada, “Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştırmak istedikleri kurban etini ‘Kurban Eti Dağıtan Bir Yasin de Sen Ol' sloganıyla bizler de tüm üye ve gönüllülerimizle her sene olduğu gibi bu sene de kurban bayramında binlerce fakir ve muhtaç aileye kurban eti dağıtacağız. Çünkü kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Kurban, Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır. Kurban, Allah'a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir ve bizi Allah'a yakınlaştırmak için vardır” ifadelerine yer verildi.

Hayırseverlerin Merhamet Eli Derneği'ne ulaşılması için şu bilgiler paylaşıldı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2025
17:26
Bingöl`de vergi hasılat denetimleri sürüyor
Bingöl'de vergi hasılat denetimleri sürüyor
Denetimler kapsamında Maliye ekiplerinin birçok işletmede gün boyu takipte olduğunu, gelir ile bayanların karşılaştırıldığını, IBAN konusunda kapsamlı bir inceleme yürüttüklerini aktaran Bingöl Defterdarı Veysel Uçur, denetimlerin detaylarını ve yapılacak işlemleri şöyle özetledi;
27.02.2025
16:31
Bingöl`de dolandırıcılık suçundan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de dolandırıcılık suçundan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştiren 3 şüpheli yakalandı.
27.02.2025
16:21
12Bingölspor taraftarına tribün yasağı şoku!
12Bingölspor taraftarına tribün yasağı şoku!
Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına tribün yasağı getirildi. Karara tepki gösteren Yeşil Beyazlı Kulüp Yönetimi: 'Bu tür yasaklar; futbolun dostluk ve birliktelik ruhuna, seyir zevkine, taraftar haklarına ve futbol tutkunlarının heyecanına zarar vermektedir. Açıkça ifade ediyoruz ki, bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz!'
27.02.2025
14:42
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bir adet tabanca ele geçirildi.
27.02.2025
14:36
Bingöl`de Vergi Haftası etkinlikleri
Bingöl'de Vergi Haftası etkinlikleri
Bingöl'de 36. Vergi Haftası, 'Vergi Güvendir' sloganıyla çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantılarıyla kutlandı.
26.02.2025
22:38
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz İlçe Kaymakamımızın liderliğinde alanda saha taramalarına devam etmektedirler' açıklamasında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın