KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Yasak avlanma artacak!

İl Av Komisyonu'nca uygulanan yasaklamaların ‘yasak avlanmayı' arttıracağını söyleyen Çelikkaya, yasağın avcıların görüşü dışında alındığının altını çizdi

Yasak avlanma artacak!
28 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 10:54
0
1099
0
AA aa
Bingöl Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Çelikkaya, İl Av komisyonu'nun il ve ilçelerdeki tüm av sahalarının kapatılması yönündeki kararına gösterdikleri itirazların kabul görmemesinin ve ata sporu ‘av'ın tamamen yasaklanmasının yasak avlanmaları arttıracağını söyledi.
4 yıldır devam eden yasaklar nedeniyle dernek üye sayısının 800'den 137'e düştüğüne dikkat çeken Çelikkaya, yasağın bu yıl devam ettirilmesi yönündeki kararın doğuracağı olumsuzlukları anlattı.
Dernek üyelerinin her yıl av yapabilmek için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Vergi Dairesi'ne 250 YTL civarında ödeme yaptığını belirten Çelikkaya: “Bu ödemeler ilgili kurumlar için ciddi bir gelir kaynağı iken yasaklar uygulanmaya başlandı. Bu durum üzerine üye sayısında düşüş yaşandığı gibi yasakların kaldırılmamasından dolayı ilgili kurumlar da bu gelirden mahrum kaldı. Yasal dayanaklar içerisinde avlanma yapanların önü bu yasaklarla tıkatıldı” dedi.
Yasağın devam etmesiyle birlikte yasak avlanmaların da arttığına dikkat çeken Çelikkaya, 5 Bin'in üzerinde yasak avlanma yapanın bulunduğunu, yasakların devam etmesi durumunda bu sayının daha da artacağını vurguladı.
Çelikkaya, Sivas, Elazığ, Erzurum, Adıyaman ve Mardin bölgelerinde göçmen kuşların geçiş alanlarında avlanmaların serbest olduğunu, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Adaklı'daki kısmi avlak sahalarındaki göçmen kuşların geçiş bölgelerinde av yasağı uygulandığını ve bunun 4 yıldır devam ettiğini söyledi.
İl Av Komisyonu'nca alınan kararların ilçe komisyonlarının önerilerine istinaden alındığının altını çizen Çelikkaya: “İl Av Komisyonu'nda derneğimizin 3 üyesi bulunmaktadır ancak İlçelerde şubemiz ve avla sürekli iştigal eden bulunmadığı için komisyonlarda avcılar yer almamıştır. Durum böyle iken avcıların görüşleri alınmadan ilçe komisyonlarınca yasaklar getirilmiş ve İl komisyonunca da bu öneriler karara bağlanmıştır. İl komisyonunda her ne kadar itirazda da bulunsak da oy çokluğuyla yasakların devam etmesi kararlaştırılmıştır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Yasağın kaldırılması için ilgili bakanlıklara ve üst düzey mercilere müracaatta bulunacaklarını ifade eden Çelikkaya, yasağın kalkmaması durumunda silahlarını ve dernek levhasını İl Av Komisyonu'na teslim edeceklerini söyledi.
Dernek yönetim kurulu olarak sadece av yapılmasını teşvik etmediklerini kaydeden Çelikkaya, 24 Şubat günü av sahalarında yemleme çalışması yaptıklarını belirtti.
 

 

 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın