KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

'Yaşadığımız, küçük bir kıyametti'

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürüttükleri çalışmaları anlattı.

27 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 18:14
13
1472
4
AA aa

Ateş, depremin ardından yaşadığı süreci şöyle anlattı: “06 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de telefonum acı acı çalınca, bir çırpıda telefonu alıp alo dedim. Telefonun diğer ucunda AKUT gönüllüsü Ömer Faruk kardeşim, ‘deprem oldu, çok kötü sallandık, bu normal bir deprem değil, bir yerleri yakıp yıktı' dedi.

Hemen temas kurduğum yereldeki dostlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, etkilenme alanı çok fazla olan bir depremle karşı karşıya olduğumuzu anladık.

AKUT Bingöl ekibi olarak seri bir şekilde AKUT merkezinde toplanarak gerekli hazırlıkları yapıp AFAD Bingöl Komuta Merkezine geçtik.

Ekibimizin Malatya'ya yönlendirilmesi üzerine hemen yola çıktık. Neyle karşılaşacağımızı, bizi neyin beklediğini az çok tahmin edebiliyorduk.

Ancak ondan önce hava şartları ve buzlu yollarla da mücadele etmemiz gerekiyordu. Kar ve tipiden zorda olsa ulaştığımız Malatya'da, yoğun kar yağışı altında oradaki halkla birlikte arama kurtarma çalışmalarına başladık. Enkazdan gelen sesleri dinleyerek ilk canlı yer tespitini yapıp AKUT ekibi olarak ilk canlı vatandaşımızı çıkardık.

Çalışmalarımızı bölgede 8 gün aralıksız sürdürdük.

‘Yaşam hakkı kutsaldır' şiarıyla çıktığımız bu kutsal yolculukta, nefes alan her türlü canlı için elimizden gelenin fazlasını yaparak, son canlıyı çıkarana kadar mücadelemizi verdik.

Malatya'da yürüttüğümüz çalışmaların ardından AKUT İstanbul ekibimizle birlikte askeri kargo uçağıyla Adana İncirlik Hava Üssüne, oradan da İskenderun'a geçip mücadelemizi verdik.

Çok yağmur yağdı, çok dolu yağdı üstümüze. Üç kez üstümüzde kurudu yağışlar. İnsanüstü bir çaba sarf ederek çalıştık. Üzerimize yağmur ve dolu yağarken sabahlara kadar çalıştık. Askerimizle, polisimizle beraber bir canın daha kurtarılması için mücadele verdik.

Depremzede olmalarına rağmen mücadele eden vefakar ve mütevazi Malatya ve İskenderun halkına şükranlarımız sunuyorum.

Allah bir daha böyle bir felaket, böyle bir afet göstermesin. Yaşadığımız ve gördüğümüz küçük bir kıyametti. Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ülkemiz birinci derecede deprem kuşağında yer aldığı için önlemimizi, tedbirimizi almamız lazım. Dünya var oldukça bu tür afetleri yaşayacağız. Risk planımızı iyi yapmamız gerekiyor.

Depremden önce, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik seminerler vermemiz gerekiyor. Mahalle muhtarlarıyla birlikte mahalle sakinlerine ayda iki kez uygulamalı eğitimler vererek, bilinçlendirme sağlamamız gerekiyor.

Orman yangını, sel, çığ, heyelan gibi afetler konusunda da vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor.

Bu süreçte ne kadar bilgili, bilinçli olur ve önlemimizi alırsak kaybımız o kadar az olur. Ülkemize ve dünyaya afetsiz günler diliyorum.

“Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra düşünmenin yararı yoktur” Mustafa Kemal Atatürk.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98758)
01 Mart 2023 Çarşamba 10:36
helal olsun abem. 'Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra düşünmenin yararı yoktur' Mustafa Kemal Atatürk.
bu akilsiz izansiz capsiz liyakatsiz yoneticilerimizden de topyekun kurtulacagiz insallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98731)
28 Şubat 2023 Salı 22:00
AKUT umut demektir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98716)
28 Şubat 2023 Salı 00:32
Cansın Ahmet Abee
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98707)
27 Şubat 2023 Pazartesi 21:16
Allah razı olsun sizlerden
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın