KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Yarım bırakılan iş teslim alındı

Aydın; “Biz, işi alan müteahhit firmayı değil, işi bu şekilde teslim alan zihniyeti suçluyoruz”...

Yarım bırakılan iş teslim alındı
07 EYLÜL 2009 PAZARTESİ 08:25
0
1906
0
AA aa
Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) ‘Isı Merkezi Yapım' işi tam olarak bitirilmeden teslim alındı.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2008 Aralık ayında ihaleye çıkartılan ve işi kazanan müteahhit firma tarafından 2009 Nisan ayında yapımına başlanan Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) ‘Isı Merkezi Yapım' işi, birçok eksikliğe rağmen yetkililerce geçici kabulü yapıldı.

24 Temmuz 2009 tarihinde ilgili kişilerce geçici kabulü yapılan ısınma ve sıcak su tesisatının bulunduğu ısı merkezindeki bazı makinelerin bağlantıları eksik yapılırken, bazılarının ise hiç yapılmadığı gibi dış kapının takılmadığı, çevre düzenlemesinin yapılmadığı açık bir şekilde görülüyor.

“Öğrenciler, banyosuz kalacak”

2 hafta sonra başlayacak olan 2009–2010 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte Cumhuriyet Kız YİBO'da eğitim görecek öğrenciler, sorunun çözülememesi durumunda sıcak su bulamayacak ve bu nedenle banyo yapamayacaklar.

İki yeğeninin YİBO'da okuduğunu ifade eden Ömer Aydın isimli öğrenci velisi, sorunun çözülmemesi durumunda çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda tereddüt ettiğini söyledi.

Yapılan işi gördüğünü ve bunun nasıl teslim alındığına şaşırdığını ifade eden Aydın; “Biz, işi alan müteahhit firmayı suçlamıyoruz. Biz, işi bu şekilde teslim alan zihniyeti suçluyoruz. Adamlar, kazanları yaptıkları yapının içine bırakmışlar. Ama kapısı yok. Girişi düzeltilmemiş. Yarın yağmur yağdığında tüm sular içeri girecek hatta o makineler tümüyle su altında kalmış olacak. Bu sorunun çok acil bir şekilde giderilmesi gerekir” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Geçici çözüm bulsunlar”

Sayısızca eksiklikten en önemlisinin kalorifer ve sıcak su tesisatının bağlantıların yapılmaması olduğunu vurgulayan öğrenci velisi Aydın;Yarın kar yağdığında mecburen kaloriferi yakacaklarlar. Çünkü buna mecburdurlar. Ancak şuanda çok acilen sıcak su tesisatındaki sıkıntının giderilmesi gerekiyor. Çocuklarımızın banyo yapması gerekiyor. Kişisel temizliklerini yapmaları gerekiyor. Bu gidişle bu temizliği yapamayacaklar ve büyük bir ihtimalle söylenmesi güç ama çocuklarımız hepsi bitlenecektir” şeklinde konuştu.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın