KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Yalnız ve uzunboy aileleri barıştı

Bingöl'de 2 yıl önce Yalnız ve Uzunboy aileleri arasında başlayan husumet, kan davasına dönmeden barışla sonuçlandı...

Yalnız ve uzunboy aileleri barıştı
08 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ 08:38
0
2331
0
AA aa

bingolmedyaBingöl'de 2 yıl önce Yalnız ve Uzunboy aileleri arasında başlayan husumet, Yaylalı Konağı'nda düzenlenen barış yemeği programında barışla noktalandı.
Barış yemeği programına Bingöl Eski Belediye Başkanı Bedri Tuğ, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Yalnız ve Uzunboy aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Ulu Cami Müezzini Hafız M. Emin Selami'nin Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan barış yemeğinde iki aile adına bir konuşma yapan Merhum Şeyh Vahdettin Sönmez'in oğlu Selahattin Sönmez, İslam dünyasında kin ve nefrete yer olmadığına dikkat çekerek, iki ailenin İslam dininin gereklerini yerine getirerek barışa imza atmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Sönmez: “Uzunboy ailesi bu olaydan dolayı muzdarip bir şekilde yaşamaktadır. Erdemli insanlara düşen, olayları ve kötü hadiseleri affetmek, meydana gelebilecek kusurları telafi etmektir. Barışa destek olan Yalnız ailesine teşekkür ediyoruz. Allah bizleri affetsin. Yüce Allah böyle bir olayı bir daha yaşatmasın” dedi.

Barış yemeğine katılan il Müftüsü Hasan Çağlar ise Barışın İslam'la eş anlamlı olduğunu belirterek, huzurun ve barışın daim olduğu toplumlarda huzursuz olanın sadece şeytan olduğunu ve şeytanın insanlar arasında huzursuzluk yaratmak için durmadan çalıştığını söyledi. Çağlar, önemli olanın affedip barış yolunda hizmet etmek olduğunu, kavga ve savaşların insanlığa yarar getirmediğini ifade etti. İki ailenin barışı seçmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Çağlar, "Barış, insaniyet ve İslamiyet'in gereğidir. İslam dini barış dinidir. Bu barışı sağlayan her iki tarafa ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İki ailenin fertleri, dua edilmesinin ardından, birbirlerine sarılarak barıştı.

Uzunboy ve Yalnız aileleri arasında, 2 yıl önce Uydukent Mahallesi'nde kavga çıkmış, Mahsun Yalnız'ın bıçaklanarak öldürülmesi sonucu iki aile arasında kan davası başlamıştı.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın