KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Yaban keçileri unutulmuyor

Bingöl'de çetin geçen kış aylarında Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 2 Bin 500 rakımlı Şeytan dağlarına tırmanarak koruma altında olan yaban keçilerinin yaşadığı alanlara yem bıraktı.

Yaban keçileri unutulmuyor
07 ŞUBAT 2021 PAZAR 19:21
5
1667
0
AA aa

Bingöl'de çetin geçen kış aylarında Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 2 Bin 500 rakımlı Şeytan dağlarına tırmanarak koruma altında olan yaban keçilerinin yaşadığı alanlara yem bıraktı.

Bingöl'de çetin geçen kış ayları yaban hayatını çoğu zaman zaman olumsuz yönde etkiliyor. Yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için her kış aylarında seferber olan Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, koruma altında bulunan dağ keçileri yemleme çalışması yapıyor. Haftada birkaç kez yaban keçilerine sık yaşadığı bölgelere giden ekipler, rakımı yüksek tepelere çıkarak yemleri bırakıyor. Bu kapsamda Kiğı ilçesinde bulunan 2 bin 500 rakımlı Şeytan Dağları'na tırmanan ekipler, dağ keçileri için belirli noktalara yem bıraktı. Yemleme çalışmaları sırasında bir grup dağ keçisi de kameralara yansıdı. Şuana kadar bölgede 4,5 ton yem bırakma çalışması yapıldığı belirtildi.

Ekiplerin yemleme çalışmasını inceleyen Kiğı Kaymakamı Enis Aslantatar, kış aylarında yem bulmada zorlanan yaban hayvanları için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Aslantatar, “Bugün burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile beraber Kiğı'da yaban hayatı koruma adına yem bıraktık. Belirli aralıklarla bu yemleri bırakıyoruz ki kuşlar olsun, dağ keçileri olsun yem bulmakta güçlük çekmemeleri adına bu çalışmaları yapıyoruz. Bundan dolayı Doğa Koruma Milli Parktaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerimizi kış boyunca devam ettireceğiz. Bu bölgede yaşayan bütün dilsiz dostlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bölgede yaşayan ve yemleme çalışmasından dolayı ekiplere teşekkür eden yöre sakinlerinden Hüseyin Sözeri de “Bugün keçiler için yemleme yapıldı. Her sene zaten tekrarlanıyor bunlar. Ben de bölgede yaşayan biri olarak takip ediyorum ve görüyorum. Kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu. (İHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın