KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Ya seve seve vereceksin…

İl Özel İdaresi'ndeki memurların alması gereken aylık alışveriş ücretinin verilmemesini sert bir dille eleştiren MHP İl Başkanı Köseoğlu: “Arkadaşlarımızın her ay alacağı 300–350 TL'ye göz dikenlere sesleniyorum. Ya seve seve vereceksiniz, yâda bizler söke söke haklarını alacağız.”..

Ya seve seve vereceksin…
05 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 11:11
0
1765
0
AA aa
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl İl Başkanı Ali Köseoğlu, çevre illerdeki İl Özel İdarelerindeki memurların her ay 300–350 TL'lik alışveriş ücreti aldığını ancak Bingöl'de bu ücretin ödenmediğini öne sürdü.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi'ndeki yaklaşık 50 memurun bu haktan mahrum bırakıldığını belirten Köseoğlu, bu konuda gerekli mücadelelerinin artarak devam edeceğini söyledi.

‘AKP hükümeti, 7 yıllık iktidar döneminde Türkiye'ye ihanet eden mihraklara değer verdiği kadar işçi, memur ve emekliye gereken ilgi ve alakayı göstermiş olsaydı bugünkü refah düzeyi daha yükseklerde olurdu' diyen Köseoğlu: “İşçi, memur ve emeklinin aldığı ücret mutfak masraflarını bile karşılamıyor.  Özellikle emekli maaşı ile iki kişilik bir aile bile idaresini yapamıyor. Köy Hizmetleri, yani bugünkü İl Özel İdaresi'nde her ay alışverişte kullanılmak üzere memur başı verilen 300–350 TL'lik ücret çevre illerde ödeniyor ancak Bingöl İl Özel İdaresi'ndeki yaklaşık 50 memur arkadaşımız bu ücreti alamıyor. Çevre illerde bu ödemeler yapılıyorken neden Bingöl'deki memurlar bu haktan mahrum bırakılıyor? Defalarca sendikalar vasıtasıyla siyasi iktidara bildirilmesine rağmen hiçbir sonuç alınamamıştır. 300–350 TL'lik bir alışveriş kartı bir memur için her ay mutfak masraflarının yarısıdır. Bu para dolaylı olarak Bingöl esnafına ve piyasaya yansıyacaktır. Bu arkadaşlarımızın mağdur edilmesinin sebebi nedir. Üç yıldır çevre iller almasına rağmen Bingöl'deki arkadaşlarımızın bu ücreti alamaması bir keyfiyetin mi, yoksa kastın mı ürünüdür? Arkadaşların mağduriyetinin devam edilmesi halinde üzerimize düşen vazife için mücadeleye devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımızın her ay alacağı 300–350 TL ye göz dikenlere sesleniyorum. Y a seve seve vereceksiniz yâda bizler söke söke haklarını alacağız”  diye konuştu.


Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın