KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

'Watergate'den çok daha vahim'

CHP lideri Deniz Baykal tepki gösterdi

`Watergate`den çok daha vahim`
13 KASIM 2009 CUMA 08:31
0
1344
0
AA aa
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yargıda telefonların dinlenildiği iddialarına ilişkin olarak, ''Başsavcı ve Yargıtay'ın dinlenmesi, Türkiye'deki hukuksuzluk buzdağının ortaya çıkmış yeni bir parçasıdır ve sadece bir bakanın haddini aşmasını değil, iktidara hakim olan genel bir zihniyeti yansıtmaktadır'' dedi.

CHP Genel Merkezi Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada Baykal'ın, ''Yargıda telefonların dinlenildiği'' iddiasına ilişkin Star TV'ye açıklamalarda bulunduğu bildirildi.

Açıklamasında, ''Türkiye'de son zamanlarda hukuka, Anayasa'ya, demokratik geleneklere tamamen ters düşen ihlal ve uygulamalara tanık olunduğunu'' ifade eden Baykal, şunları kaydetti:

''Yargıtayın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının dinlenmesiyle, fiziki takibe alınması ise bardağı taşıran son damla olmuştur. Ne yazık ki bir hukuk devleti olan ülkemizde başsavcı yardımcıları başsavcıyı dinleme ve izleme kararı aldırabilmektedir. Bu imtiyazlı durumu onlara kim sağlamıştır? Hem hukuku, hem de hukuki hiyerarşiyi ihlal eden bu davranışları için, nereden, kimden güç almaktadırlar?

Yargıtay santralinin dinleniyor olması da Yargıtay'ın üstünde bir güç mü var, varsa bu hangi güç sorusunu akla getirmektedir. Devlet hesap vermeyen, ne olduğu bilinmeyen gizli bir örgütün tutsağı haline dönüştürülmektedir. Hiç kuşkusuz bu Amerika Birleşik Devletlerindeki Watergate skandalından çok daha vahim bir hukuksuzluktur.

Bütün bunların arkasında ise Anayasa Mahkemesi tarafından iktidar partisinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olarak mahkum edilmesi gerçeği yatmaktadır. Anayasa Mahkemesinin bu kararından sonra, ne yazık ki iktidar partisi Anayasa doğrultusunda davranma, Anayasa çizgisinde hareket etme gibi bir çabaya girmedi. Tam tersine, laiklik karşıtı eylemlerin odağında bir parti olarak, başta yargı olmak üzere, bütün anayasal kurum ve kuruluşlarla hesaplaşma, onları iktidar partisinin Anayasa ile çelişen konumunu içine sindiren, bu fiili durumu hazmetmiş kurumlar haline dönüştüren bir metamorfoz yaşatmaya çalıştı.

Başsavcı ve Yargıtayın dinlenmesi, Türkiye'deki hukuksuzluk buzdağının ortaya çıkmış yeni bir parçasıdır ve sadece bir bakanın haddini aşmasını değil, iktidara hakim olan genel bir zihniyeti yansıtmaktadır.''


haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın