KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Vergi ödeyen esnafa haksızlıktır

Çarşı merkezinde seyyar satıcıların satış yapmasına müsamaha gösterilmesini eleştiren Birlik Sebze Pazarı esnafları, sorunun çözümü için ilgililere çağrıda bulundu.

Vergi ödeyen esnafa haksızlıktır
10 NİSAN 2009 CUMA 15:56
0
1375
0
AA aa
‘Semt Pazarı' uygulamasıyla azalan sıkıntının son dönemlerde farklı biçimlerde büyümeye başlaması, sebze-meyve satıcılarının tepkisine neden oldu.
Bingöl Birlik Sebze Pazarı esnafları, çarşı merkezinde seyyar satıcıların yer edinmesini eleştirdi ve ilgililere, ‘sorunun çözümü' konusunda çağrıda bulundular.
Pazar esnafları adına sıkıntıları aktaran Şemsettin Şık, büyük sıkıntılar yaşayan esnafların yanlış uygulamalar yüzünden daha fazla mağdur edildiğini söyledi.
Çarşı merkezinin seyyar satıcıların işgali altında olduğunu savunan Şık: “Semt pazarı uygulamasını destekledik ve hala bu doğrultuda görüşlerimiz devam etmektedir. Ancak, son dönemlerde kontrollerin gevşediğini görmekteyiz. Semt pazarında yer alan bazı esnafların, çarşı merkezinde tabla üzerine koydukları ürünleri satmaya çalıştıklarına tanık olmaktayız. Yani çarşı merkezini ikinci şube olarak kullanıyorlar. Yine komisyoncuların, ellerinde kalan ürünleri araç veya tabla üzerinde mahalle aralarında veya çarşı merkezinde sattığını görmekteyiz. Bizler; vergi, elektrik, kira ve işçi parası ödüyoruz. Çarşıda seyyar satıcılık yapanların ise hiçbir gideri yok. Bu nedenle ciddi manada mağdur oluyoruz. Bu sıkıntının giderilmesini ve çarşı merkezinde bu tür manzaraların yaşanmaması yönünde önlemler alınmasını bekliyoruz” dedi.
Akşam saatlerinde Dörtyol Kavşağı'nın seyyar satıcılar tarafından işgal edildiğine dikkat çeken Şık, ‘üzüm üzüme baka baka kararır' atasözünü işaret etti ve ekledi: “Bugün birileri burada satış yapıyorsa, yarın ona bakıp aynı yere tezgâh kuranlar da olacaktır ve bu iş böylece uzayıp gidecektir. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz ama bizim mağdur olmamamız için de ilgililerin sıkıntıları çözmesi lazım. Çarşı merkezinin ikinci şube olarak kullanılması engellenmelidir. İşportacıların veya seyyar satıcıların semt pazarlarına yönlendirilmesi lazım. Şifai olarak sıkıntımızı aktardık fakat çözüm üretilmiyor. Belediye başkanımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesin ve sorunun çözümü için girişimlerde bulunmasını bekliyoruz.”


 

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın